Guvernul Streleţ refuză să-şi dea demisia

Prim-ministrul Republicii Moldova, Valeriu Streleţ nu va demisiona, ci va merge joi în Parlament pentru a-şi susţine poziţia.
Valeriu Streleţ, premierul Republicii Moldova
Valeriu Streleţ, premierul Republicii Moldova (facebook.com / valeriu.strelet)

„Nu îmi voi prezenta demisia din propria iniţiativă din motive evidente. Dacă îmi voi da demisia, atunci acest lucru mă lipseşte de dreptul de a mă apăra în faţa Parlamentului şi vor plana acele suspiciuni din moţiunea de cenzură precum că Guvernul nu ar fi activat sau că eu aş fi implicat în acte de corupţie. Nu îmi voi da demisia, deoarece această acţiune ar fi contrară tuturor acţiunilor şi sugestiilor primite din partea partenerilor noştri. O eventuală demisie înseamnă asumarea unei mari responsabilităţi pentru consecinţe, dar ele vor fi mari, deoarece crearea unei noi coaliţii va dura”, a afirmat premierul, citat de Realitatea.md.

Pentru a apăra poziţia Guvernului în fruntea căruia se află, Streleţ se va prezenta în faţa deputaţilor. Acesta a adăugat că îi va lăsa pe „colegii din PD să decidă dacă vor demisia unui Guvern proeuropean, pe care tot ei l-au investit în funcţie”, potrivit sursei citate

Replica premierului a venit după ce miercuri seara, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu a declarat că ar putea vota în cadrul şedinţei de joi 29 octombrie, moţiunea de cenzură înaintată de socialişti şi comunişti săptămâna trecută, din simplul motiv că nu ar mai avea încredere. Conform sursei citate, Candu a subliniat că votarea sau nevotarea de către PD a moţiunii de cenzură depinde de decizia şefului cabinetului de miniştri, care în opinia democraţilor ar trebui să-şi dea demisia.

„Am avut o discuţie şi ştim că Valeriu Streleţ şi colegii din Partidul Liberal Democrat au anunţat că vor lua o decizie mâine. La fel şi noi vom mai avea o şedinţă mâine la nouă dimineaţa în Parlament şi vom lua o decizie finală. Vom lua decizia după ce ne comunică colegii din Partidul Liberal Democrat, ne comunică domnul Streleţ”, a punctat Andrian Candu după şedinţa Biroului executiv al Partidului Democrat.

Guvernul condus de Valeriu Streleţ a primit, la 30 iulie, votul de încredere al Parlamentului din Republica Moldova. Acesta a fost votat cu un număr de 52 de parlamentari, din cadrul PLDM, PD şi PL, în timp ce 41 s-au declarat împotrivă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe