Hackeri chinezi au furat zeci de milioane de dolari din fondurile de ajutor pentru COVID din SUA, susţine Serviciul Secret

(Getty Images)

Hackeri chinezi au furat zeci de milioane de dolari din fondurile de ajutorare COVID din SUA începând din 2020, a anunţat, luni, Secret Service.

Deşi a refuzat să ofere detalii suplimentare, Serviciul Secret a confirmat un raport al NBC News care a afirmat că echipa de hackeri chinezi care ar fi responsabilă este cunoscută în cadrul comunităţii de cercetare în domeniul securităţii sub numele de APT41 sau Winnti, relatează Reuters.

APT41 este un grup prolific de infractori cibernetici care a desfăşurat atât atacuri cibernetice susţinute la nivel guvernamental cât şi atacuri motivate financiar, potrivit experţilor.

Mai mulţi membri ai grupului de hackeri au fost puşi sub acuzare în 2019 şi 2020 de către Departamentul de Justiţie al SUA pentru spionarea a peste 100 de companii, inclusiv companii de dezvoltare de software, furnizori de telecomunicaţii, firme de social media şi dezvoltatori de jocuri video.

"În mod regretabil, Partidul Comunist Chinez a ales o cale diferită de a face China sigură pentru infractorii cibernetici, atât timp cât aceştia atacă computere din afara Chinei şi fură proprietate intelectuală utilă pentru China", a declarat la vremea respectivă fostul procuror general adjunct al SUA, Jeffrey Rosen.