Hackeri necunoscuţi au atacat reţeaua de date a Parlamentului german

(Captură Foto)

Hackeri necunoscuţi au atacat sistemul de calculatoare al Bundestagului german (Camera Inferioară a Parlamentului german), a susţinut vineri o purtătoare de cuvânt a instituţiei, conform Yahoo News.

Ediţia online a publicaţiei germane Der Spiegel a menţionat anterior că reţeaua internă de date a fost supusă unui atac. Publicaţia a susţinut că experţii au observat în urmă cu câteva zile că hackeri necunoscuţi au încercat să pătrundă în reţeaua de date.

Aproape în acelaşi timp, experţi ai Agenţiei germane de Informaţii Interne (bfv) care lucrează la centrul de apărare cibernetică din cadrul guvernului au observat tentativa de spionaj şi au avertizat administraţia Bundestagului.

“A avut loc un atac asupra sistemului IT al Bundestagului”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Parlamentului Eva Haacker, fără a oferi alte detalii. “Experţii din Bundestag şi Biroul Federal German pentru Securitatea Informaţiei (BSI) lucrează asupra acestui caz.”, a adăugat aceasta.

Pentru moment nu se ştie dacă au fost accesate fişiere confidenţiale, conform unei declaratii din partea Bundestagului.

În ianuarie 2015, website-urile guvernului german, incluzând pagina cancelarului Angela Merkel, au fost hackuite în cadrul unui atac revendicat de un grup care a cerut Berlinului să suspende suportul pentru guvernul ucrainean. Atacul respectiv a avut loc cu puţin timp înainte de a avea loc o întâlnire a liderilor din cele două state.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.