Hakeri anonimi au atacat site-urile unor instituţii guvernamentale italiene (revista presei)

Discursul susţinut de prim-ministrul Silvio Berlusconi(C) în faţa Senatului şi a Camerei Deputaţilor, 21 iunie 2011, Roma.
Discursul susţinut de prim-ministrul Silvio Berlusconi(C) în faţa Senatului şi a Camerei Deputaţilor, 21 iunie 2011, Roma. (ALBERTO PIZZOLI / AFP / Getty Images)

Grupul de hakeri Anonymous a atacat miercuri seara site-urile Camerei Deputaţilor, Senatului, guvernului şi partidului Poporul Libertăţii, din alianţa de guvernământ. Atacul s-a numit 'operaţiunea bunga-bunga' şi a coincis cu verificarea parlamentară cerută de preşedintele Italiei Giorgio Napolitano şi programată pentru marţi şi miercuri. Cotidienele italiene deschid ediţiile de joi cu asigurările pe care premierul le-a dat ţării cu privire la soliditatea guvernului.

Discursul susţinut de prim-ministrul Silvio Berlusconi în faţa Senatului şi a Camerei Deputaţilor a stârnit protestele italienilor care au reacţionat prin manifestaţii tensionate în faţa guvernului şi prin blocarea site-urilor principalelor instituţii guvernamentale. Prim-ministrul Silvio Berlusconi a argumentat în faţa senatorilor şi deputaţilor motivele pentru care actualul executiv trebuie să îşi continue mandatul. Demnitarul a reafirmat că alianţa de guvernământ este solidă şi va continua să funcţioneze până în 2013. Programul guvernului va continua cu reformele anunţate. Printre priorităţi se află reforma fiscală şi reforma justiţiei.

Cotidianul Il Tempo descrie atmosfera din culisele Camerei Deputaţilor după discursul susţinut de Silvio Berlusconi. Premierul a stârnit dezaprobarea susţinătorilor după ce s-a oprit pe coridor să discute cu preşedintele partidului Italia Valorilor, Antonio Di Pietro. În urmă cu câteva săptămâni Berlusconi s-ar fi ridicat din sală în timpul unui discurs al lui Di Pietro, cunoscut pentru limbajul ofensiv, în special la adresa premierului. Aceleaşi reacţii le-a stârnit şi salutul pe care premierul i l-a adresat lui Gianfranco Fini, preşedintele Camerei Deputaţilor.

Cotidianul Il Messaggero dezbate pe prima pagină controversele între politicienii din nordul Italiei şi cei de la Roma. Replica ministrului adjunct al transporturilor, Roberto Castelli, din partea partidului Liga Nordului, cu privire la 'înapoierea culturală' a locuitorilor Romei a stârnit furia autorităţilor Capitalei Italiei. Castelli a vorbit miercuri despre introducerea unei taxe pentru folosirea autostrăzii la care primarul Romei, Gianni Alemanno, se împotriveşte. 'Eu cred că romanii nu vor să plătească pentru că sunt înapoiaţi din punct de vedere cultural şi aşteaptă ca statul să aibă grijă de toate nevoile lor', a afirmat Castelli. La rândul lui, primarul Alemanno a declarat că a obosit de câte ofense gratuite i se aduc Romei în fiecare zi.

Un alt oraş este în continuare în atenţia presei italiene. Problema deşeurilor alimentare nu s-a încheiat la Napoli, scrie cotidianul La Stampa. Locuitorii exasperaţi au blocat străzile şi au incendiat tomberoanele miercuri noaptea. O delegaţie a partidului Poporul Libertăţii - filiala Napoli a avut o întâlnire cu preşedintele partidului, Silvio Berlusconi, pentru a cere ajutorul guvernului. Din culisele întâlnirii rezultă că Berlusconi ar fi vorbit despre incompetenţa noului primar al oraşului, Luigi De Magistris (Italia Valorilor).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe