Halep în Tribunalul de Arbitraj Sportiv: "Adevărul va ieşi la iveală"

Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Simona Halep/facebook)

Simona Halep a compărut la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) timp de trei zile pentru a i se reduce interdicţia de patru ani după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat la un test de urină la US Open 2022. S-a declarat din nou nevinovată şi va trebui să aştepte decizia, care ar putea dura până la trei luni. Halep a fost suspendată după ce a fost depistată pozitiv cu Roxadusat, o substanţă interzisă, la US Open 2022.

Fostul număr 1 mondial Simona Halep a declarat după ce s-a încheiat apelul său de trei zile împotriva interdicţiei de a mai juca tenis.

"Adevărul va ieşi la iveală şi că mă voi întoarce pe teren în curând", a declarat Halep presei în faţa TAS. Fostul număr unu mondial a făcut apel pentru a i se reduce suspendarea de patru ani pentru încălcarea regulilor antidoping. Ea a fost depistată pozitiv la un test de urină pentru roxadustat, o substanţă interzisă care stimulează producţia de EPO şi care este administrată pacienţilor cu anemie, la US Open 2022. De asemenea, a avut mai multe nereguli în Paşaportul său Biologic.

În apărarea sa în faţa unui tribunal al Agenţiei, românca a susţinut că testul pozitiv s-a datorat consumului unui "supliment contaminat", dar tribunalul a constatat că "volumul ingerat nu ar fi putut duce la concentraţia de roxadustat găsită în eşantion". Suspendarea lui Halep a început la 7 octombrie 2022, iar toate rezultatele sale au fost anulate începând cu 29 august 2023. Ea va trebui să aştepte aproximativ trei luni pentru a afla verdictul. Dacă va câştiga, fostul număr unu va putea reveni imediat în competiţie, dar dacă va fi găsită vinovată, va fi interzisă până în octombrie 2026.