Hillary tuşeşte 4 minute. Transmisia în direct este întreruptă (video)

Problemele continuă să o însoţească pe Hillary Clinton în campania sa prezidenţială. Dacă nu e vorba de emailul privat, apar legăturile clanului Clinton cu ruşii sau China. Peste toate acestea şi scandalurile financiare, zvonurile şi atenţia publicului s-au concentrat pe potenţialele probleme de sănătate ale fostei Prime Doamne.
Fostul secretar de stat american Hillary Clinton
Fostul secretar de stat american Hillary Clinton (Win McNamee / Getty Images)

Candidata democrată la alegerile prezidenţiale americane din 2016, Hillary Clinton, a fost urmărită de mai multe zvonuri privind starea sănătăţii sale după publicarea unui material video în care pare să sufere de pe urma unui spasm necontrolabil timp de o jumătate de minut. Susţinătorii ei au declarat că temerile manifestate nu sunt mai mult decât o teorie a conspiraţiei.

Odată cu apariţia fotografiilor în care Clinton este ajutată să urce câteva scări, sau ţinută de 3 gărzi de corp pe un podium, au apărut medici care au atras atenţia asupra accidentului său cerebral avut în 2012 - după care a trebuit să se recupereze numeroase luni, în care a purtat ochelari împotriva vederii duble.

Starea precară a sănătăţii lui Hillary şi speculaţiile aferente au reapărut în paginile ziarelor după ce Clinton a tuşit sever timp de aproximativ 4 minute în timpul unui eveniment electoral în Cleveland. Hillary a încercat să scape cu basma curată, făcând o glumă că este vorba de nişte reacţii alergice la Trump.

Fostul secretar de stat s-a chinuit efectiv să rostească cuvinte, o situaţie despre care, susţin analiştii, ar putea fi folosită de rivalul ei republican Donald Trump, care deja a pus sub semnul îndoielii sănătatea ei.

Clinton, 68 de ani, a discutat în urmă cu câteva zile despre această chestiune în timpul unei apariţii la emisiunea Jimmy Kimmel de la postul de televiziune ABC, susţinând că acuzaţiile fac parte dintr-o “strategie deplasată” din partea Partidului Republican pentru a câştiga mai multe voturi.

“În octombrie, National Enquirer a declarat că voi muri în şase luni”, a susţinut fostul secretar de stat Clinton. În plus, ea a făcut referiri la Trump susţinând că acesta, 70 de ani, este “sănătos ca un cal”.

Victime colaterale

Dr. Drew Pinsky, un renumit moderator al CNN, a declarat într-un interviu în 17 august la postul de radio KABC-AM că este foarte îngrijorat în legătură cu sănătatea lui Clinton. Interviul a devenit viral şi a fost şters de pe website-ul postului de radio (deşi o copie a acestuia încă există datorită celor de Washington Free Beacon). La scurt timp după aceea, emisiunea sa, care ţinea capul de afiş al postului de şase ani, numită “Dr. Drew On Call”, a fost anulată brusc de CNN fără explicaţii.