Hollande şi Merkel fac apel către Putin, cerând implementarea rapidă a acordului de la Minsk


Preşedintele francez Francois Hollande (dr) cancelarul german Angela Merkel.
Preşedintele francez Francois Hollande (dr) cancelarul german Angela Merkel. (Captură Foto)

Preşedintele francez Francois Hollande şi cancelarul german Angela Merkel au făcut apel către preşedintel rus Vladimir Putin, cerându-i acestuia să implementeze “imediat” prevederile acordului de la Minsk, relatează RFL/RL.

Între timp, în estul Ucrainei au loc în continuare confruntări între forţele guvernului şi separatiştii susţinuţi de ruşi, în ciuda acordului de pace semnat în 12 februarie între Franţa, Germania, Rusia şi Ucraina.

Preşedinţia franceză a susţinut, într-o declaraţie, că Hollande şi Merkel au discutat cu Putin la telefon în 29 mai, spunându-i acestuia că doresc să vadă rezultate concrete din partea celor patru grupuri de lucru care au fost create în această lună pentru a aborda şi rezolva chestiunile politice, economice, umanitare şi legate de securitate.

Conform declaraţiei, diplomaţii şi oficialii celor patru ţări urmează să se întâlnească la Paris în 10 iunie pentru a analiza progresul făcut în privinţa aplicării prevederilor acordului de pace.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.