Horia Tecău şi Julien Rojer victorioşi în startul turneului ATP de la Washington

Cuplul româno-olandez s-a calificat în sferturile probei de dublu a competiţiei americane în urma succesului înregistrat în faţa sportivilor Mate Pavic (Croaţia) şi Bruno Soares (Brazilia), scor final 7-6 (11-9), 2-6, 10-7.
Perechea româno-olandeză Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer.
Perechea româno-olandeză Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer. (Horia Tecău/facebook)

Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer (Olanda) au început cu dreptul lupta pe tabloul de dublu a circuitului de tenis de la Washington (ATP), dotat cu premii totale de 1.895.290 dolari, cei doi asigurânu-şi prezenţa în faza superioară a competiţiei după ce au dispus de perechea formată din jucătorii Mate Pavic (Croaţia) şi Bruno Soares (Brazilia) cu scorul de 7-6 (11-9), 2-6, 10-7.

Cei doi campioni ai sportului alb au avut nevoie de o oră şi 49 de minute pentru ai scoate din cărţi pe favoriţii numărul patru la cucerirea trofeului.

Ambii tenismeni s-au descurcat minunat, au făcut un joc entuziasmant, victoria plecând de la jocul uimitor şi felul serios în care au abordat acest duel, cei doi îndeplinindu-şi cu succes planul de joc deşi nu au reuşit niciun break.

Tecău şi partenerul său, care şi-au asigurat un cec în valoare de 15.500 dolari şi 90 de puncte ATP, vor întâlni în runda următoare pe învingătorii din partida care-i opune pe fraţii americani Bob şi Mike Bryan şi Treat Huey (Filipine)/Denis Kudla (Statele Unite).