Hotărârea „care le taie pensiile românilor” ce au muncit în condiţii grele, contestată în instanţă

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Mihut Savu (Epoch Times Romania)

Cum Guvernul Tudose nu a retras hotărârea prin care li se taie pensiile românilor care au muncit în condiţii grele, PNL a decis să se adreseze instanţei de contencios administrativ.

"Am hotărât să atacăm în contencios administrativ, după finalizarea procedurii prealabile, Hotărârea de Guvern nr. 291, care a modificat normele de aplicare a Legii pensiilor, Hotărârea de Guvern care creează o gravă discriminare între pensionari, nepermiţând recalcularea pensiilor pentru pensionarii care au muncit în condiţii grele - grupa I şi grupa II de muncă - şi care s-au pensionat înainte de 1 ianuarie 2011", a declarat recent preşedintele PNL Ludovic Orban, după o şedinţă a Biroului Executiv, citat de Agerpres.

Potrivit PNL, toţi pensionarii trebuie să beneficieze de majorările necesare în condiţiile legii, discriminările de acest gen nu sunt acceptabile.

Liberalii au acuzat că, în momentul de faţă, pensionarii au devenit o masă de manevră pentru Guvernul controlat de preşedintele PSD Liviu Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne