HSBC ameninţă clienţii care nu poartă măşti în sucursale cu închiderea conturilor

(Niklas Halle'n/AFP/Getty Images)

Compania HSBC le-a comunicat clienţilor săi din Marea Britanie că dacă refuză să poarte mască în sucursalele băncii, ar putea avea conturile închise.

Jackie Uhi, şeful reţelei de sucursale, a declarat pentru tabloidul Daily Mirror că HSBC întrerupe relaţiile contractuale cu cei care nu respectă regula.

„Din păcate, unii oameni nu reuşesc să se protejeze pe ei înşişi, pe colegii noştri de sucursală şi pe alţi clienţi, refuzând să poarte o mască în interiorul sucursalelor noastre sau să respecte distanţarea socială”, a declarat Uhi.

Uhi a adăugat că „dacă ne vizitaţi, vă rugăm să purtaţi o mască pe faţă şi să păstraţi o distanţă sigură faţă de ceilalţi. În cazul în care indivizii se pun pe ei înşişi sau pe colegii noştri în pericol, fără o scutire medicală, ne rezervăm dreptul de a le închide contul”.

Ea a adăugat: „Colegii noştri merită respect şi nu ar trebui să se confrunte cu un comportament violent sau abuziv. Luaţi în considerare dacă trebuie să vizitaţi sucursala sau puteţi gestiona operaţiunile bancare din siguranţa casei dvs. prin canalele noastre digitale”.

Nu este clar dacă alte bănci ar urma exemplul HSBC.

HSBC şi-a atras anul trecut condamnarea pentru susţinerea unei legi de aşa-zisă securitate naţională pe care Partidul Comunist Chinez a impus-o asupra Hong Kong-ului. Directorul executiv al HSBC, Peter Wong, a semnat o petiţie care „respectă şi susţine toate legile care stabilizează ordinea socială în Hong Kong”.

Marea Britanie a impus unele dintre restricţiile cele mai dure din lume. Premierul Boris Johnson a remarcat săptămâna aceasta că există semne că impunerile funcţionează.

Pe 12 ianuarie, secretarul pentru Afaceri Interne Priti Patel a avertizat că poliţia va emite din ce în ce mai multe amenzi persoanelor care încalcă restricţiile guvernului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură