Hunedoara: Înotătorul român Avram Iancu a început traversarea Canalului Mânecii

(ATTILA KISBENEDEK / AFP / Getty Images)

Petroşeneanul Avram Iancu, de 38 de ani, a început joi dimineaţa traversarea înot a Canalului Mânecii, între coasta britanică şi cea franceză, antrenorul său estimând că sportivul amator ar putea finaliza cursa în lungime de 40 de kilometri în circa 15 ore.

Înotătorul a început traversarea din zonă Dover (sud-estul Marii Britanii), de pe plaja Shakespeare Beach, şi este asistat din barca ''Louise Jane'' de antrenorul său, Ioan Cordea, de pilotul Andy King şi de o echipă a publicaţiei româneşti ''Anunţul de UK'', care transmite evenimentul sub formă ''live text''.

Potrivit publicaţiei menţionate, valurile sunt "puţin cam mari", motiv pentru care antrenorul şi pilotul navei au apreciat că traversarea Canalului Mânecii ar putea dura circa 15 ore.

Traversarea se va face doar în slip şi cu o cască pe cap, nefiind permisă folosirea costumului de neopren. Înotătorul ar trebui să ajungă pe coasta franceză a Canalului Mânecii în zona Cap Gris-Nez, aflată la cea mai mică distanţă faţă de malul englez.

De profesie bibliotecar la Biblioteca Municipală din Petroşani, Avram Iancu îşi doreşte să fie primul român care străbate, cu succes, Canalul Mânecii. Sportivul a luat legătura cu Channel Swimming Association, singura organizaţie abilitată să organizeze, să aprobe şi să ateste aceste încercări ale înotătorilor.

În ultimii 200 de ani, Canalul Mânecii a fost traversat înot de 900 de oameni, dar printre ei nu se află niciun român. Statisticile mai arată că din şase înotători, pregătiţi după toate regulile vieţii sportive, doar unul reuşeşte să câştige această confruntare cu natura.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport