I will be back - Dan Voiculescu, "terminatorul" de politicieni

Dan Voiculescu
Dan Voiculescu (Epoch Times România)

Fata cea mare a lui Băsescu, Ioana, şi-a cumpărat 350 de hectare de teren în Călăraşi. Senzaţional, nu e aşa? Fiica preşedintelui ar fi plătit pentru teren suma de 1.306.845 de euro (conform Mediafax). Şi mai senzaţional, nu e aşa? Sumă zdrobitoare într-o ţară năucită de sărăcie şi de vestea noilor taxe, pe stâlp, pe carburanţi, pe Tot, care îi fac pe mulţi români să se întrebe "şi noi, dacă sare în aer kilowatul, cu ce bani să mai trăim?"

Senzaţional mi se pare că vestea despre investiţia făcută de un membru al familiei preşedintelui vine la doar două zile după ce Sorin Roşca Stănescu l-a acuzat pe Traian Băsescu că şi-a burduşit conturile din Seychelles cu mita încasată de odioasele companii ce susţin proiectul Roşia Montană, detestată de români, şi bineînţeles de la RCS & RDS.

Pur întâmplător, reportajul despre cele 350 de hectare de pământ cumpărate de Ioana Băsescu a apărut pe Antena 3, membră a Antena Group, proprietatea "dizidentului politic" Dan Voiculescu.

O altă coincidenţă, Antenele şi proprietarul lor, Dan Voiculescu (beneficiar al unei sentinţe de 5 ani închisoare în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare, dosar "fabricat politic" de Băsescu, evident) şi fiica lui Voiculescu, sunt cercetaţi penal de DNA în dosarul în care Sorin Alexandrescu, director Antena TV Group este învinuit de şantajarea directorului... RCS & RDS. Acei RCS & RDS care, conform lui Sorin Roşca Stănescu (acţionat în instanţa de preşedinte), îi burduşesc conturile lui Băsescu din Seychelles. Împreună cu otrăvitorii munţilor Apuseni.

"Celui care ieri m-a dat în judecată pentru că am spus, în calitate de senator PNL, câteva adevăruri scandaloase vizând legăturile frauduloase pe care le are cu Gold Corporation în afacerea Roşia Montană, îi atrag astăzi atenţia asupra propriilor sale conturi. Din străinătate. Depozite de bani în sucursale bancare situate în Seychelles. Banii din aceste depozite provin de la o serie de corporaţii. Cum ar fi: Asia Invest, Newmont Mining Corporation, Grupul Tester, Westport Communications, Upetrom Trading, Astalvi, Technostrate şi, fără doar şi poate, RCS-RDS", a susţinut Sorin Roşca Stănescu într-o declaraţie politică făcută în plenul Senatului.

Pur întâmplător, Ioana Băsescu a cumpărat pământul din Călăraşi în luna septembrie, dar vestea a "răsuflat" în presa, respectiv Antena 3 abia astăzi, după ce şi-au făcut efectul declaraţiile lui SRS.

Persoana care a consiliat-o pe Ioana Băsescu în alegerea terenului, respectiv Adrian Rădulescu, consilier pe probleme de agricultură al lui Traian Băsescu a declarat public că nu ştie cât a costat terenul:

"Nu ştiu [suma, n.red.], ai cuvântul meu de onoare. Chiar nu ştiu. Probabil că o să dea ea un comunicat. Eu am sfătuit-o că e ok, dacă poate să ia credit în funcţie de veniturile pe care le are şi poate să facă o investiţie în teren, eu sfătuiesc pe oricine să facă, pentru că preţurile terenurilor cresc şi preţul şi producţia agricolă, odată intrată în Uniunea Europeană, a devenit rentabilă." a declarat Adrian Rădulescu pentru ziare.com.

Pur întâmplător însă, Antena 3 ştie suma. Ioana Băsescu a cumpărat pământul a fost plătit prin contractarea unui credit agricol pe 30 de ani şi nu cu bani din insulele Seychelles, dar acest lucru intră undeva la categoria note de subsol, zdrobite de senzaţionalul sumei plătite de fata lui Băsescu pe teren şi veştile răspândite în prealabil de SRS.

Sigur, Antena 3 nu a uitat să adauge că terenul, pe care Ioana l-a dat în arenda unei firme, este lucrat de un ... evazionist arab. Că tot a izbucnit scandalul puilor bolnavi de salmonella vânduţi de evazionişti în hipermarket şi românul este sensbil la acest subiect, Antena 3 informează cu deliciu c[ firma care a arendat terenul de la fata lui Basescu este în prezent lucrat[ de tractoarele firmei unui libanez, investigată anul trecut de DIICOT.

***

În ziua în care a fost condamnat la închisoare în dosarul Telepatia, Voiculescu transmitea de pe blogul său un dublu mesaj: "Am un scurt mesaj pentru cei care mă cunosc – şi ştiu cât de mult îmi place lupta: să nu-şi facă griji! Iar cei care nu mă plac său nu mă cunosc să nu se bucure prematur: orice s-ar întâmpla, REVIN :)

Fiica lui Dan Voiculescu este acuzată de complicitate la şantaj împotriva administratorului RCS&RDS Ioan Bendei.

Antena 3 anunţă că fata lui Băsescu şi-a cumpărat teren, plătind o sumă enormă pentru români, la doar două zile după ce SRS declara că Băsescu e corupt şi că a luat şpagă de la finanţatorii proiectului Roşia Montană, detestat de români, şi de la RCS & RDS.

Între timp, Evenimentul Zilei face publică o ştire interesantă, în contextul dat. Cităm: "Pentru a se răzbuna pe ziarul nostru, care a publicat sute de articole despre problemele sale penale, omul de afaceri s-a adresat Justiţiei pentru a-şi îndeplini un vis mai vechi: închiderea EVZ.... Dan Voiculescu şi trustul său, Intact, au cerut instanţei dizolvarea societăţii care editează cotidianul Evenimentul zilei şi revista Capital."

Să fi început Dan Voiculescu, în stil Terminator, să îşi pună în operă promisiunile de pe blog?