Igor Dodon a acceptat invitaţia de a reveni la şefia Partidului Socialiştilor

Igor Dodon, la Comrat, 23.12.2018
Igor Dodon, la Comrat, 23.12.2018 (facebook.com/Dodon Igor)

Preşedintele în exerciţiu Igor Dodon informează că a acceptat „cu recunoştinţă” invitaţia Partidului Socialiştilor de a reveni în funcţia de lider al formaţiunii când i se va încheia mandatul de şef al statului, pe 23 decembrie.

Deşi a suferit o înfrângere zdrobitoare în alegerile prezidenţiale de duminică, preşedintele pro-rus a scris pe pagina sa de Facebook că „în pofida rezultatului obţinut, aceasta este o experienţă bună” ţinând să noteze că a pierdut mai mult din cauza alegătorilor din diaspora, în timp ce în Republica Moldova a fost întrecut de Maia Sandu cu „doar 27 de mii de voturi”, iar echipa PSRM „a muncit foarte bine”.

Candidata pro-europeană Maia Sandu a obţinut aproape 58% dintre voturi. Liderul PAS l-a învins pe Igor Dodon cu un rezultat de peste 51% în ţară, aproape 60% în Chişinău şi aproximativ 93% în diaspora, unde la vot au participat 262 de mii de persoane, mobilizându-se ca niciodată, întrucât după primul tur al alegerilor prezidenţiale Dodon a declarat că diaspora ar reprezenta un „electorat paralel”.