Igor Dodon, deranjat de reţelele sociale. Ar deveni un instrument de cenzură


Logo-ul site-ului de socializare Facebook.
Logo-ul site-ului de socializare Facebook. (Captură Foto)

Preşedintele PSRM, Igor Dodon, susţine că reţelele sociale s-au transformat într-un instrument de dirijare a opiniei publice şi acest instrument se află în mâinile unor „anumite forţe”, care îşi permit să cenzureze pe unii şi să-i favorizeze pe alţii.

Acesta a menţionat în cadrul emisiunii live de vineri că au avut loc sute de cazuri când au fost blocate conturile de Facebook ale activiştilor şi simpatizanţilor PSRM.

„Vă amintiţi ce s-a întâmplat în SUA când a fost blocat contul fostului preşedinte? Reţelele sociale s-au transformat într-un instrument de influenţare a opiniei publice şi acest instrument se află în mâinile unor forţe anume.

Nu sunt oferite condiţii egale pentru toţi participanţii, iar acest lucru nu poate fi controlat. Am fost în situaţii când erau şterse like-urile de pe conturile mele. Am văzut cum pe oponenţii noştri îi ridicau în rating, iar pe membrii noştri invers”, a adăugat fostul şef de stat, care în turul doi al alegerilor prezidenţiale a folosit la maximum reţelele de socializare pentru a se promova şi a răspândi afirmaţii calomnioase despre contracandidata sa Maia Sandu.

În opinia actuală a liderului PSRM, acest fenomen este foarte periculos şi reprezintă un atac direct asupra libertăţii de exprimare. Întrucât libertatea de exprimare lipseşte pe reţelele de socializare, oamenii vor reveni la discuţia directă sau la ziare.

„Înţeleg unele ţări care au început să reglementeze funcţionarea acestor reţele. În cazul Moldovei cred că acest lucru nu este posibil, dar devine periculos”, a conchis preşedintele PSRM.