Igor Dodon, înregistrat în calitate de candidat la alegerile prezidenţiale

Comisia Electorală Centrală a R. Moldova
Comisia Electorală Centrală a R. Moldova (cec.md)

Comisia Electorală Centrală l-a înregistrat luni, 28 septembrie, pe Igor Dodon în calitate de candidat independent la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova pentru alegerile din 1 noiembrie.

Presa de la Chişinău scrie că CEC a depistat peste 2.000 de semnături (aproximativ 10%) nule şi neavenite din cele aproximativ 22.300 verificate.

Liderul grupului de iniţiativă, deputatul socialist Vlad Bătrâncea a declarat, citat de Radio Chişinău, că este vorba de „erori mecanice şi tehnice”.

Până în prezent, în cursa electorală au fost înregistraţi patru candidaţi Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu şi Igor Dodon, alte 2 dosare fiind în curs de examinare.

CEC a refuzat înregistrarea lui Andrian Candu, după ce mai multe semnături au fost invalidate. Curtea de Apel Chişinău a reconfirmat, luni, decizia CEC de a respinge înregistrarea liderului PRO Moldova în calitate de candidat în alegerile prezidenţiale din cauza neregulilor în listele de semnături de sprijin adunate.

Perioada pentru depunerea actelor în vederea înregistrării în calitate de candidat la funcţia de preşedinte al R. Moldova se încheie joi, 1 octombrie.