Igor Dodon l-a decorat pe un fost viceministru rus de Externe cu „Ordinul de Onoare”

Grigori Karasin, adjunctul ministrului rus de externe.
Grigori Karasin, adjunctul ministrului rus de externe. (Captură Foto)

Preşedintele Igor Dodon l-a decorat pe fostul viceministru rus de externe Grigori Karasin cu „Ordinul de Onoare” al Republicii Moldova.

Oficialul rus, care în prezent este prim-vicepreşedinte al Comitetului pentru ştiinţă, educaţie şi cultură al Consiliului Federaţiei Ruse, a fost decorat „pentru contribuţia substanţială la consolidarea şi extinderea relaţiilor interstatale de prietenie şi colaborare”, se arată în decretul semnat de Igor Dodon, citat de Moldpres.

„Karasin nu a consolidat relaţia R. Moldova cu Moscova, dar preşedintele Dodon are o altă abordare, iar în împuternicirile acestuia intră posibilitatea şi capacitatea de a oferi aceste înalte distincţii de stat. Este vorba de tot ce se numeşte obidienţă a lui Dodon faţă de Federaţia Rusă”, consideră expertul politic Anatol Ţăranu, citat de Ziarul de Gardă.

Grigori Karasin a fost, timp de mai mulţi ani, unul din oficialii ruşi responsabili de negocierile privind reglementarea transnistreană. Decretul urmează să fie publicat vineri, 25 octombrie, în Monitorul Oficial.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe