Igor Dodon le reproşează ambasadorilor R. Moldova în statele UE: Nu ar atrage investitori străini

Igor Dodon a afirmat că ambasadorii care nu îşi îndeplinesc obligaţiile şi nu promovează imaginea R. Moldova în afara ţării într-o perioadă de 6-12 luni, ar putea fi rechemaţi.
Şedinţa Colegiului lărgit al Ministerului de Externe de la Chişinău, 11.02.2020
Şedinţa Colegiului lărgit al Ministerului de Externe de la Chişinău, 11.02.2020 (gov.md)

Ambasadorii Republicii Moldova din statele europene au participat marţi, 11 februarie, la şedinţa Colegiului lărgit al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene care nu s-a întrunit în ultimii 10 ani, ceea ce în opinia ministrului Aureliu Ciocoi ar fi complicat schimbul de opinii şi afectat procesul decizional.

Prezent la şedinţa Colegiului, preşedintele Igor Dodon a menţionat că ambasadorii Republicii Moldova, care se află în misiune peste hotarele ţării, nu sunt la odihnă.

„Ei ridică salarii din contul cetăţenilor şi noi aşteptăm de la ei rezultate concrete. Cei care nu îşi îndeplinesc obligaţiunile, nu atrag investitori străini, nu promovează imaginea Republicii Moldova în afara ţării, într-o perioadă de 6-12 luni - acesta ar putea fi rechemat”, a adăugat Dodon.

Ministrul de Externe, Aureliu Ciocoi a informat în cadrul evenimentului că Secretarul general al Consiliului Europei a confirmat o vizită în Republica Moldova şi, „cu siguranţă, va trebui să demonstrăm că suntem un partener credibil al acestei organizaţii europene”.