Igor Dodon propune anularea examenelor de Bacalaureat. Se laudă că fiul său va studia în China

Tineri din R. Moldova
Tineri din R. Moldova (parlament.md)

Deputaţii socialişti Nichita Ţurcan şi Marina Rădvan au prezentat, în cadrul unui briefing de presă, o iniţiativă de anulare a examenelor de Bacalaureat, anunţând că pe 26 aprilie aceasta a fost deja înregistrată în Parlament.

Autorii iniţiativei au motivat amendamentele prin faptul că orele în anul universitar 2020-2021 au avut loc în mare parte la distanţă, iar sistemul de educaţie online nu a putut oferi fiecărui elev nivelul de cunoştinţe necesar pentru a trece cu succes examenul.

Parlamentarii propun să fie implementat exemplul din ultimul an, astfel încât notele de absolvire din licee să fie calculate din media ultimilor trei ani de studiu. Proiectul prevede, de asemenea, examene opţionale pentru cei care vor continua studiile în străinătate.

Potrivit proiectului, diploma de Bacalaureat va fi eliberată absolvenţilor liceelor, colegiilor şi şcolilor profesionale, cu condiţia de a obţine o medie anuală de „5” şi mai mare.

Deputaţii socialişti susţin că proiectul de lege vizează minimizarea riscurilor de infecţie şi răspândirea infecţiei cu coronavirus, precum şi lichidarea consecinţelor negative ale învăţământului la distanţă în timpul pandemiei.

Anularea examenelor de Bacalaureat anul acesta este o iniţiativă bună, a declarat vineri liderul PSRM Igor Dodon, în cadrul vlogului său pe pagina de Facebook, menţionând că mulţi spun că el a sugerat asta pentru că fiul său mai mare termină şcoala.

„Fiul meu este un student foarte bun, a promovat mai multe examene internaţionale în limba engleză. Apropo, se pregăteşte să studieze în China. Pleacă vara asta”, a conchis acesta.

Cu toate acestea, Ministerul Educaţiei a decis că examenele de Bacalaureat vor avea loc în perioada 4 - 22 iunie 2021, notând că absolvenţii au participat la lecţii în instituţiile de învăţământ în conformitate cu programul şcolar, iar studiile la distanţă au fost utilizate doar ca ultimă soluţie, pentru a proteja sănătatea elevilor.

Mai mult, instituţia a reamintit că pe platformele speciale ale Ministerului Educaţiei există lecţii video şi testele din anii precedenţi care pot ajuta elevii. Autoritatea i-a îndemnat să se pregătească pentru examene.

Potrivit Ministerului Educaţiei, anul acesta 16,7 mii de elevi vor absolvi clasele liceale, alte 30 de mii îşi finalizează studiile gimnaziale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe