Igor Grosu, către Peter Michalko: Noul legislativ va corecta urgent legile prin care un grup de hoţi au legalizat schemele de corupţie

Igor Grosu şi Peter Michalko
Igor Grosu şi Peter Michalko (parlament.md)

Preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Igor Grosu, a avut, miercuri, o întrevedere cu ambasadorul Uniunii Europene la Chişinău, Peter Michalko. Discuţiile oficialilor s-au axat pe priorităţile noului legislativ, evoluţia implementării Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, consolidarea cooperării în mai multe domenii sectoriale şi alte subiecte de actualitate.

O altă temă abordată a fost legată de sprijinul economic fără precedent din partea UE – Planul de recuperare economică în valoare de 600 de milioane de euro pentru o perioadă de trei ani. Igor Grosu i-a dat asigurări ambasadorului UE că noul legislativ va face tot ce-i stă în putinţă ca Moldova să beneficieze integral şi cât mai curând de acest plan de redresare economică.

Totodată, noul Parlament îşi ia angajamentul de a implementa toată agenda de reforme necesare pentru dezvoltarea de durată a R. Moldova, iar ca priorităţi sunt: gestionarea crizei pandemice; redresarea consecinţelor economice şi reforma în domeniului justiţiei.

„Legislativul are datoria să adopte legi clare pentru prevenirea şi combaterea corupţiei. Noul legislativ trebuie să corecteze urgent legile votate de un grup de hoţi anterior prin care au legalizat schemele de corupţie. Noi trebuie să adoptăm legi bune pentru oameni cinstiţi”, a punctat Igor Grosu.

Datorită asistenţei oferite de partenerii externi, R. Moldova a primit donaţii generoase pentru sistemul de sănătate sub formă de echipamente de protecţie şi utilaje medicale pentru profilaxia şi tratamentul Covid-19. De asemenea, prin platforma COVAX, în ţară există vaccinuri omologate de OMS, aşa încât orice cetăţean care doreşte să fie vaccinat o poate face chiar azi.

În luna august, Peter Michalko îşi încheie mandatul în Republica Moldova.