Igor Grosu: Opriţi scumpirea pâinii şi furtul grâului din rezerva de stat, pornit de Dodon

Igor Grosu, deputat PAS în Parlamentul R. Moldova
Igor Grosu, deputat PAS în Parlamentul R. Moldova (parlament.md)

Deputatul PAS, Igor Grosu a cerut, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, Guvernului şi autorităţilor responsabile să nu admită scumpirea pâinii şi să oprească de urgenţă exportul grâului din rezerva de stat. Acesta susţine că scumpirile la pâine şi ulei de floarea soarelui fac parte din înţelegerea dintre Dodon şi oligarhul Vaja Jhashi, fost partener al lui Plahotniuc.

Preşedintele fracţiunii parlamentare a PAS afirmă că, sub pretextul împrospătării grâului din rezerva de stat, Dodon şi complicii săi din cadrul instituţiilor responsabile au pus la cale o schemă de export a grâului din rezervele statului. Şi asta în pofida solicitării Consiliului Suprem de Securitate de a fi introdus moratoriu la exportul grâului pentru a nu admite scumpirea pâinii.

„S-a scumpit preţul pâinii cu un leu. Cum s-a ajuns la această scumpire? Printr-o schemă pusă la cale de către ministrul Agriculturii Perju, prin coincidenţă cumătrul lui Igor Dodon, şeful Agenţiei Rezerve de Stat, un coleg mai vechi al lui Voicu, şi un oligarh, un monopolist pe piaţa de cereale, un oarecare Vaja”, a adăugat parlamentarul, menţionând că aceştia sub pretextul împrospătării rezervei de stat, au decis să exporte grâul din ţară.

Acest grâu urma să fie pus la dispoziţia companiilor, brutăriilor, industriei de panificaţie, pentru a se putea anticipa eventuala scumpire a pâinii, a subliniat Grosu, precizând că Guvernul lui Dodon, prin intermediul lui Perju şi Voicu, au tot insistat că nu există astfel de pericole, dar aceştia au minţit, pentru că în spatele declaraţiilor nu a fost nimic altceva decât interesul financiar al lui Dodon şi al oligarhului Vaja.

În concluzie, deputatul PAS a cerut prim-ministrului interimar în exerciţiu să ia toate măsurile necesare pentru a interzice exportul de grâu din rezerva de stat. „Domnilor Perju, Voicu, şeful vămii, şeful ANSA, toţi sunteţi complici la această schemă. Va veni momentul şi va trebui să daţi explicaţii.”

Deputatul Platformei DA, Alexandr Slusari, vicepreşedinte al Parlamentului a solicitat preşedintei R. Moldova Maia Sandu să convoace de urgenţă Consiliul Suprem de Securitate pe subiectul exportului de grâu, cu participarea SIS şi a membrilor Guvernului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe