"Îi aşteptăm la spital" - Mesajul lui Arafat pentru protestatarii care nu cred în existenţa virusului

Raed Arafat
Raed Arafat (Epoch Times România)

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, le-a transmis, într-o intervenţie la Digi24, protestatarilor din Piaţa Victoriei care nu cred în existenţa coronavirusului, că îi aşteaptă la spital.

Întrebat ce le transmite celor care nu cred în coronavirus şi protestează în Piaţa Victoriei, secretarul de stat în MAI a răspuns: "Îi aşteptăm la spital".

"O parte din ei sunt convins că nu or să scape pentru că într-un grup din acesta există un procent care are virusul şi care nu se ştie. Şi vor transmite, dacă sunt fără măşti, dacă sunt fără protecţie, vor transmite la alţii. Ştiu că ei nu cred şi nu vor să creadă, dar când apare boala nu mai ai decât să spui că medicul ţi-a făcut diagnosticul greşit. Asta o să auzim, că medicul mi-a pus diagnosticul greşit. Nu. Dacă te duci în astfel de mitinguri, fără măşti şi uitaţi-vă cât de aproape sunt unii faţă de ceilalţi. Nu există câteva persoane să nu se infecteze. Avem şi unii care au plecat de la spitale şi de la izolare", a adăugat Arafat, citat de News.ro.

Când i s-a atras atenţia că abordarea sa este cinică, Arafat a replicat: "Este cinică, dar asta e realitatea. Dacă te duci în stradă şi faci acest lucru şi nu respecţi regulile de protecţie într-o situaţie în care toată lumea îţi spune că trebuie, unde ajungi? Ajungi să te îmbolnăveşti".

În jur de 1000 de persoane s-au strâns, duminică, în Piaţa Victoriei pentru a protesta faţă de legea carantinei la un eveniment promovat pe Facebook drept unul contra unei presupuse "dictaturi sanitare". Participanţii nu au purtat măşti de protecţie şi nu au respectat regulile de distanţare socială. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne