IKEA elimină creioanele emblematice din lemn

Creioane
Creioane (IKEA)

Cea mai cunoscută companie de mobilă din lume, IKEA, a decis să scoată din magazinele sale creioanele din lemn şi banda gradată de un metru din hârtie. Cele două produse iconice ale companiei suedeze vor dispărea şi vor face loc tehnologiei. IKEA a dat asigurări că a luat această decizie, deoarece 60% dintre clienţi folosesc telefonul mobil şi site-ul companiei pentru a-şi face lista de cumpărături.

În acest sens, dependenţii IKEA au subliniat, în declaraţiile făcute pentru publicaţia La Información, că o mare parte dintre clienţi îşi folosesc de fapt telefoanele mobile chiar şi pentru a se informa în care culoar trebuie să ridice marfa pe care vor să o ia acasă. În ceea ce priveşte banda gradată de un metru din hârtie, absenţa acesteia va fi mai problematică, lucrătorii afirmând că „multe persoane nu citesc etichetele pe care sunt indicate măsurile produsului şi folosesc metrul pentru a măsura ceva care este deja indicat”.

Suedezii au subliniat că prin această acţiune vor câştiga în sustenabilitate şi în digitalizarea procesului de cumpărare. Dar surse interne au explicat că principalul motiv este costul acestor ustensile împreună pe lângă faptul că sunt “furate” continuu. După cum se ştie, „furturile” creioanelor şi al benzilor gradate de la IKEA este un fapt comun în rândul cumpărătorilor.

Retragerea va fi efectuată în mod treptat, până când vor fi epuizate stocurile din depozite. Creioanele fac parte din esenţa brandului IKEA şi, din acest motiv, va continua să ofere în magazine un număr limitat pentru clienţii care le solicită, a adăugat compania.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură