Ilie Năstase, prins din nou băut la volan, insultă o jurnalistă: Sunteţi prea proastă ca să înţelegeţi. Du-te dracu

Fostul mare tenisman român Ilie Năstase.
Fostul mare tenisman român Ilie Năstase. (Getty Images)

După ce a rămas fără permis de conducere ca urmare a faptului că a fost prins de poliţiştii rutieri din Capitală conducând sub influenţa alcoolului, fostul tenismen Ilie Năstase a insultat o jurnalistă Digi 24 care i-a pus întrebări legate de incident.

„Doamnă, sunteţi prea tânără şi prea proastă ca să înţelegeţi. Dacă v-am răspuns, sunteţi o idioată. E bine? Ţările civilizate au voie. Dacă dumneata trăieşti în ţara asta comunistă, eşti o comunistă. Hai! Du-te dracu de proastă!”, i-a spus Ilie Năstase jurnalistei de la Digi 24, susţinând că a consumat doar două beri şi că în alte ţări “civilizate” este permis să urci la volan în acele condiţii.

La rândul său, ministrul Apărării Angel Tîlvăr a declarat, la Digi 24, că este posibil ca instituţia pe care o conduce să găsească o formă de sancţionare a fostului tenismen român.

„Un om care ocupă un grad cu o asemenea anvergură are obligaţia ca în permanenţă să pună în acord felul în care se raportează la ceilalţi cu statutul pe care îl are. Eu îi sunt recunoscător pentru ceea ce a realizat ca sportiv, nu sunt de acord în schimb cu comportamentul. Nu sunt un mare fan al comportamentului inadecvat indiferent de poziţia în stat sau recunoaşterea mondială sau internaţională. Nu este onorant pentru orice om un astfel de comportament. Probabil că în maniera în care analizăm lucrurile putem să găsim un format în care să sancţionăm acest lucru”, a precizat ministrul, citat de News.ro.

Nu este prima dată când Ilie Năstase, înaintat printr-un decret prezidenţial din 2008 în gradul de general-maior (cu 2 stele) în retragere în Ministerul Apărării, a fost găsit la volan în timp ce se afla sub influenţa alcoolului.

Spre exemplu, în mai 2018, Năstase a ajuns la Poliţie după un scandal cu poliţiştii, care i-au deschis dosar penal pentru că a condus sub influenţa alcoolului. După numai câteva ore, Năstase a fost din nou oprit de poliţişti în trafic, conducând un scuter, deşi avea permisul suspendat.

Iar în iulie 2019, fostul tenismen a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la nouă luni şi zece zile de închisoare cu amânare pentru refuzul de a-i fi recoltate probe biologice şi conducerea unui vehicul având acest drept suspendat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne