Ilie Năstase şi Mădălin Voicu au depus o sesizare la Parchet împotriva lui Robert Turcescu

Fostul mare tenisman român Ilie Năstase.
Fostul mare tenisman român Ilie Năstase. (Gareth Cattermole / Getty Images for Laureus)

Fostul tenismen Ilie Năstase, în prezent senator PC de Bucureşti, şi deputatul PSD Mădălin Voicu au depus, vineri, o sesizare la Parchet împotriva jurnalistului Robert Turcescu, pentru a se vedea dacă declaraţiile jurnalistului potrivit cărora ar fi un ofiţerul acoperit sunt sau nu reale. Ilie Năstase şi Mădălin Voicu doresc să ştie dacă instituţiile statului au luat în discuţie autodenunţul lui Robert Turcescu.

"Ştiţi care e problema, dacă domnul George Maior, domnul Meleşcanu, care sunt capii acestor servicii speciale, spun că nu există în evidenţele lor, unde să se facă o listă cu aceste persoane? Deci sunt eronate şi gestul, şi aluzia, înseamnă că sunt nişte chestiuni instrumentate de bun acord. Turcescu e un servant. Înţeleg că dacă atât poate, e o chestie personală a lui. Dar este foarte serios şi foarte îngrijorător, aşteptăm un răspuns", a precizat Ilie Năstase.

Încă de joi, Ilie Năstase a anunţat că doreşte să depună plângere împotriva lui Turcescu, considerând ca declaraţiile publice făcute de jurnalist aduc atingere siguranţei naţionale şi îi jignesc şi pe ofiţerii sub acoperire.

Năstase l-a acuzat pe Turcescu de "cârdăşie" cu Traian Băsescu, el spunându-le jurnaliştilor prezenţi: "Nu vi se pare ciudat că, în emisiunea lui Turcescu, Traian Băsescu a declarat că el vrea să aibă în CV-ul celor care candidează şi menţiunea că acela care candidează a fost sau nu a fost ofiţer acoperit?"

"Nu e o glumă, nu e un moment de a ne băga în seamă, să fim văzuţi pe televizoare, ci este o cauză pentru care noi milităm, ca buni români mai ales", îşi motivează acţiunea senatorul PC.

"Eu m-am decis să fac plângere nu ca un senator sau ca un general, ci ca un cetăţean al acestei ţări. Să fiu eu primul care face treaba asta. Nu-l cunosc, a fost la mine angajat. E foarte grav ce se întâmplă şi atentează la siguranţa naţională. În orice ţară civilizată până acum se luau măsuri!", a afirmat actualul politician.

Fiind întrebat ce va scrie în plângerea penală, Ilie Năstase a replicat: "O să scriu că Robert Turcescu a făcut declaraţii care sunt grave la siguranţa statului român şi la siguranţa ofiţerilor acoperiţi. Un ofiţer acoperit nu se comportă aşa. Eu nici nu cred în documentele publicate, am şi eu livret din ăla".

Reacţia lui Turcescu

"Atât domnul Ilie Năstase, cât şi Mădălin Voicu au ajuns la această concluzie şi dacă ei consideră că aşa trebuie să procedeze, să judece ei", a declarat Robert Turcescu la postul B1 TV.

"În momentul de faţă eu mă supun oricărei judecăţi, a oricărei instanţe. Opinia publică are dreptul să judece orice şi mi se pare firesc ca fiecare om să judece această speţă", a adăugat ziaristul, potrivit Evz.