Iliescu cere premierului 831.000 lei pentru filme, albume şi concerte dedicate "Victoriei Revoluţiei Române"

Ion Iliescu
Ion Iliescu (Epoch Times România)

Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989, condus de Ion Iliescu, i se plânge premierului Viorica Dăncilă că la rectificarea bugetară i s-au tăiat fonduri de peste 770.000 de lei şi că institutul nu mai poate organiza acum aniversarea a 30 de ani de la "Victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989". Institutul lui Iliescu spune că are nevoie de 831.746 de lei să acopere cheltuielile, dezvăluie stiripesurse.ro, prezentând documente în acest sens.

"Doamnă Viorica DĂNCILĂ - Prim ministru al României, vă rugăm să ne acordaţi tot sprijinul pentru a recupera sumele de care avem nevoie pentru Comemorarea Eroilor Martiri şi marcarea cum se cuvine a celor 30 de ani de la Victoriei Revoluţiei Române din Decembrie 1989", se arată într-o adresă a institutului, semnată în locul lui Iliescu de directorul general Gelu Voican Voiculescu, şi trimisă către Senat.

Printre altele, institutul condus încă de la înfiinţare de Ion Iliescu, vrea să tipărească albume foto de câte 184 de pagini, să organizeze un simpozion la care să invite zeci de străini, inclusiv ziarişti, organizarea unui concert la Ateneul Român, un film documentar de 50-60 minute în format HD, film care cuprinde mărturii şi imagini de la izbucnirea revoluţiei în Timişoara, dar şi o expoziţie foto şi un muzeu virtual. În total, peste 1,1 milioane de lei.