Imagini dezolante în Parlament. Sală aproape goală la şedinţa în care trebuia ridicată imunitatea unui deputat

Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor în care aleşii ţării urmau să voteze cererea DNA vizând urmărirea penală a deputatului Eugen Bejinariu nu s-a ţinut, din lipsă de cvorum - mare parte din parlamentari nu s-au prezentat astăzi la muncă.
Remus Cernea
Remus Cernea (Facebook)

Campania electorală (sau poate vacanţă prelungită de 1 Decembrie?) i-au ţinut pe aleşii ţării departe de muncă în ultimele lor zile de mandat. Potrivit deputatului Remus Cernea, la ultima şedinţă a actualei legislaturi sala a fost (din nou) cvasi-goală, fiind prezenţi doar 63 de deputaţi în sală.

"Mulţi dintre cei care lipsesc şi care au lipsit la multe alte şedinţe până acum, vin să le ceară votul cetăţenilor pentru a absenta şi în parlamentul următor... Ca urmare a lipsei de cvorum, deputatul Eugen Bejinariu rămâne cu imunitatea neridicată", scrie Cernea, postând şi un selfie cu el în faţa unei săli pline de scaune goale.

"Aşa că am făcut acel selfie devenit tradiţional cu sala de plen a Camerei Deputaţilor pentru ca toată lumea să ia aminte la lipsa de responsabilitate a partidelor", scrie Cernea, invitându-i pe cetăţeni ca duminică să iasă la vot şi să îi dea "şansa de a continua să fie un ghimpe în coasta lor."

Revenind la şedinţa care nu s-a mai ţinut, în replică la faptul că Cernea i-a criticat pe absenţi, liderul grupului UDMR, Mate András Levente, le-a luat apărarea deputaţilor care lipseau.

"Se cunoaşte că în campanie mulţi colegi lucrează în teritoriu. Ăsta e rolul oamenilor politici, de a strînge voturi în campanie. Eu nu pot să spun că sunt vinovaţi cei care nu au venit, nu e corect acum să ne certăm între noi pentru că unii lipsesc", a spus Mate András Levente, citat de Mediafax.

La fel de împăciuitor ca şi colegul său de la UDMR, preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, a închis şedinţa de plen, precizând că în plen se află doar 64 de deputaţi şi urându-le succes celor ce candidează pentru un nou mandat.

"Mulţumesc pentru întreaga activitate. Celor care candidează – mult succes în alegeri, celor care nu – mult succes în activitatea cotidiană. Daţi-mi voie să fiu bucuros că am fost coleg cu dumneavoastră în acest mandat de patru ani. Să vă dea Dumnezeu sănătate!", a declarat Iordache.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne