Imagini şocante relevă malnutriţia infantilă severă din Venezuela (video)

Venezuela este lovită de o criză economică severă, iar copiii şi tinerii sunt cei mai vulnerabili.
Drama malnutriţiei infantile severe din Venezuela (captură video)
Mioara Stoica
05.06.2017

Cele mai recente cifre publicate de Ministerul Sănătăţii din Venezuela arată o creştere îngrijorătoare a mortalităţii infantile. La rândul său, Caritas, o organizaţie neguvernamentală, a constatat niveluri alarmante de malnutriţie infantilă în provinciile Miranda, Vargas, Zulia şi Distrito Capital.

În Valles del Tuy, în statul Miranda, mama lui Germain spune că nu ştie cum să-şi întreţină fiul, care cântăreşte jumătate din greutatea pe care ar trebui să o aibă un copil la vârsta de 11 ani.

Aceeaşi preocupare o are bunica lui Agnely. Nepoata sa, în vârstă de 7 ani, cântăreşte 18 kg; mănâncă doar o dată sau de două ori pe zi.

Dar nu numai copii sunt afectaţi de foamete, ci şi adulţii.

Penuria severă de alimente şi inflaţia de 700% împing tot mai mulţi oameni să caute produse alimentare în tomberoanele de gunoi.

„Acum, procurarea alimentelor este o problemă gravă, într-un fel sau altul trebuie să-mi hrănesc fiica”, mărturisea o femeie de pe străzile din Caracas.

Reporterul de la BBC Mundo, Vladimir Hernandez, a intervievat personalul medical şi familii afectate de malnutriţie, problemă esenţială care alarmează şi afectează o mare parte a populaţiei din Venezuela. Totodată, BBC a încercat să contacteze guvernul pe această temă dar nu a primit niciun răspuns.

Acest reportaj conţine imagini şocante, care pot avea un puternic impact emoţional!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor