Imigranţii ilegali nu vor putea avea permise de conducere sau conturi la bănci în Marea Britanie

Steaguri naţionale lângă Big Ben, Londra,
Steaguri naţionale lângă Big Ben, Londra, (Andrew Cowie / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
10.10.2013

Imigranţii ilegali nu vor putea obţine permise de conducere şi nu vor putea deschide conturi la bănci în Marea Britanie, conform unei legislaţii ce urmează să fie anunţată joi, relatează The Daily Telegraph.

Proiectul de lege privind imigraţia, care urmează să fie dat publicităţii joi de către coaliţia aflată la guvernare la Londra, îi va obliga, totodată, pe unii cetăţeni străini să plătească o suprataxă de 200 de lire pentru a utiliza serviciul naţional de sănătate (NHS).

Legislaţia, comentează The Daily Telegraph, este răspunsul Guvernului la ascensiunea UKIP şi la creşterea îngrijorării publicului cu privire la imigraţie.

Proiectul de lege va conferi agenţiei responsabile pentru acordarea licenţelor de transport şi permiselor de conducere - Driver and Vehicle Licensing Agency - dreptul de verifica statutul de imigrant al unei persoane care solicită un permis şi de a refuza eliberarea acestuia. În plus, dacă se constată că imigranţii şi-au depăşit perioada de şedere în Marea Britanie, aceştia vor avea permisele anulate.

Personalul bancar va fi obligat prin lege să verifice detaliile clienţilor în baze de date deţinute de organizaţiile anti-fraudă. Potrivit Ministerului de Interne (Home Office), aceste baze de date conţin date guvernamentale despre 'zeci de mii de imigranţi ilegali'.

În pofida îndoielilor cu privire la viabilitatea sa, proiectul de lege va conţine, de asemenea, o cerinţă legală pentru proprietarii particulari de a verifica dacă chiriaşii sunt sau nu imigranţi legali.

Miniştrii au declarat că schimbările vor face viaţa mai grea pentru imigranţi ilegali din Marea Britanie, prin reducerea 'factorilor de atracţie' care îi încurajează să rămână ilegal în această ţară.

'Vom continua să urăm bun venit celor mai inteligenţi şi mai buni imigranţi care doresc să contribuie la economia şi la societatea noastră şi să respecte regulile', a declarat Mark Harper, ministrul imigraţiei, subliniind că 'legea trebuie să fie de partea celor care o respectă, nu a celor care o încalcă'.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor