Imigranţii români şi bulgari, nevoiţi să plătească bilete mai scumpe pentru cursele aeriene spre Londra

(photos.com)
Epoch Times România
30.12.2013

Companiile aeriene vor avea numai de câştigat de pe urma creşterii costului biletului de avion pentru mii de români şi bulgari care sunt aşteptaţi să sosească în Marea Britanie începând de săptămâna viitoare, după ridicarea restricţiilor pe piaţa muncii în Marea Britanie, relatează Global Travel Industry News.

Imigraţii vor plăti 600 până la 900 de lire sterline pentru o călătorie dus, la Londra, de şase ori mai mult decât preţul unui bilet dinspre Londra către o altă destinaţie.

Un bilet de avion la compania British Airways, de la aeroportul Heathrow spre Sofia, Bulgaria, luni, 6 ianuarie, costă numai 145 de lire un drum, în timp ce dinspre Sofia spre Londra costă 899 de lire de persoană. La easyJet, preţul unui bilet de pe aeroportul Gatwick spre Sofia începe de la 49,60 lire la 1 ianuarie şi ajunge la 72,41 lire la 5 ianuarie, doar dus. Însă zborurile de la Sofia spre Gatwick costă mai mult decât dublu, începând de la 101 lire de persoană, un drum, la 1 ianuarie, şi ajungând la 283 lire, la 5 ianuarie. Atât British Airways, cât şi easyJet au dezminţit că încearcă să profite de pe urma cererii mari de bilete de avion către Londra.

'Noi avem diverse oferte în reţeaua noastră şi zborurile de la Londra vor fi în mod firesc diferite de zborurile spre Londra', a declarat un purtător de cuvânt al British Airways. 'Aceasta se aplică pentru 75 de ţări cu care lucrăm, nu este un tarif special pentru România sau altă rută', a precizat sursa citată.

La rândul său, o purtătoare de cuvânt a companiei easyJet a afirmat că nu există 'nicio dovadă privind creşteri semnificative la numărul de pasageri din ianuarie 2014 pe rutele' menţionate. 'Noi continuăm să asigurăm călătorii accesibile şi convenabile pentru pasagerii noştri şi le recomandăm să încerce să-şi facă rezervări cât mai devreme pentru a obţine bilete la cele mai ieftine preţuri', a menţionat sursa citată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor