În ardeiul chili chinez, conţinutul de sulf depăşeşte de zeci de ori norma admisă

Recent, în China a fost descoperită o nouă fabrică clandestină, implicată în producerea alimentelor periculoase pentru sănătate. În provincia Hunan, câţiva întreprinzători chinezi lipsiţi de scrupule produceau ardei uscat chili, în conţinutul căruia, dioxidul de sulf s-a dovedit a fi de 50 de ori mai mare, decât normele naţionale stabilite în acest sens.

Producţia ilegală a fost descoperită de către jurnaliştii ziarului local din orasul Changsha, provincia Hunan.

Autorităţile au confiscat o tonă de sulf în saci de 50 kg, 1000 de pachete de chili semifabricat şi 600 de pachete de produse finite.

Producătorii îşi comercializau marfa în întreaga provincie. Este notabil faptul că, cumpărătorii en-gros ştiau despre utilizarea sulfului la procesarea ardeiului. Unul dintre aceştia a declarat reporterilor că, în cazul în care nu s-ar utiliza sulf, termenul de valabilitate ar fi redus, iar aspectul exterior nu ar fi atât de atractiv.

Potrivit experţilor chinezi, consumul de aceste produse poate provoca tulburări serioase ale tractului respirator şi digestiv, poate afecta semnificativ ficatul şi rinichii, reduce imunitatea şi poate chiar să cauzeze cancer.

În China asemenea "scandaluri alimentare" apar cu o periodicitate constantă. În absenţa unui control efectiv din partea autorităţilor şi datorită unui nivel de corupţie extrem de înalt, companiile chineze au adesea tendinţa de a folosi la producerea alimentelor, cantităţi excesive de aditivi chimici, pentru a atribui produselor un aspect atractiv, gust şi aromă plăcută.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe