În jur de 90 de persoane, în stare gravă şi critică la spital

Medici români şi israelieni operează, cot la cot, pentru a salva viaţa zecilor de pacienţi aflaţi încă în stare critică la spital
Nicolae Bănicioiu
Nicolae Bănicioiu (Epoch Times România)

În jur de 90 de victime ale incendiului de vineri sunt în continuare în stare gravă şi critică la spital, a informat duminică ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu.

"Se face tot ce e posibil pentru ei. Indiferent de ce materiale au nevoie, medicaţie, totul e asigurat. Medicii îşi dau toată silinţa, se luptă pentru fiecare dintre aceştia", a mai precizat Bănicioiu, pentru B1 TV.

Ministrul a vorbit, totodată, despre faptul că medici din Israel au venit în România pentru a da o mână de ajutor la salvarea răniţilor.

"Sunt două echipe de medici din Israel care operează în momentul de faţă şi sunt parte din efectivul de la Spitalul Universitar şi Bagdasar. Ei au venit pentru a acorda un ajutor. Au văzut şi au colaborat foarte bine cu ai noştri. Modul de abordare al medicilor români era foarte asemănător cu al lor. Se respectă toate protocoalele europene", a precizat Bănicioiu.

În ceea ce priveşte un program de recuperare pentru răniţi, Bănicioiu a explicat că un astfel de program se impune, având în vedere numărul atât de mare de victime.

"Genul ăsta de pacienţi, marii arşi, pacienţi care au foarte multe complicaţii asociate, patologii asociate, e vorba de o recuperare foarte complexă. Spitalizarea poate dura şi trei luni, recuperarea poate duce la un an de zile. Ne-am gândit să înfiinţăm un program cu finanţare separată", a precizat ministrul.

Reamintim că vineri noaptea, în clubul Colectiv din Bucureşti a izbucnit un incendiu care a curmat viaţa a 27 de tineri, trimiţând alţi în jur 160 de tineri în spital. În prezent, numărul persoanelor decedate a ajuns la 30.

Parchetul General a demarat o anchetă pe acest caz iar românii au ieşit, duminică, cu miile pe străzi, pentru a comemora victimele incendiului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne