În RM a fost extinsă campania de vaccinare împotriva COVID-19 pentru persoanele de peste 60 ani şi cei cu comorbidităţi

(gov.md)

Pentru organizarea eficientă a procesului de vaccinare, Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică (ANSP) a distribuit 14.400 doze de vaccin împotriva virusului Wuhan instituţiilor medico-sanitare publice din teritoriu, din lotul de 50.400 doze de AstraZeneca, donate de România. Anunţul a fost făcut de Ministerul Sănătăţii, punctând că restul vaccinurilor sunt securizate pentru administrarea celei de-a doua doze, persoanelor care s-au vaccinat cu prima doză.

Astfel, campania de vaccinare împotriva COVID-19 va fi extinsă pentru următoarele grupuri ţintă, incluse în a doua etapă de vaccinare, precum: adulţii cu vârstă de peste 60 ani, persoanele cu comorbidităţi (grup cu risc sporit) şi persoanele cu comorbidităţi pentru care infecţia COVID-19 prezintă un risc sporit al formelor grave şi decesului celor cu vârsta între 18 şi 60 ani.

Concomitent, continuă vaccinarea lucrătorilor medicali din instituţiile medico-sanitare, inclusiv a personalului/beneficiarilor din cadrul Azilelor şi Centrelor de Plasament temporar sau de lungă durată, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale de la Chişinău.

De asemenea, instituţia statului a precizat că până la ora actuală, în Republica Moldova au fost vaccinate împotriva virusului chinezesc 38.643 persoane.