Încărcarea reţelei electrice din Beijing atinge un maxim istoric. Locuitorii rămân fără curent la -19 grade Celsius

Nori de fum proveniţi de la o centrală pe cărbune în apropiere de Beijing, China.
Nori de fum proveniţi de la o centrală pe cărbune în apropiere de Beijing, China. (Getty Images)

Compania Beijing Electric Power a anunţat pe 7 ianuarie că, începând cu ora 21:00 din 6 ianuarie, încărcarea reţelei electrice din Beijing ajunsese la 24,51 milioane de kilowaţi, stabilind un nou record istoric.

Între timp, mulţi rezidenţi din Beijing s-au plâns pe reţelele sociale că încălzirea este insuficientă.

Întreaga China a intrat deja într-o iarnă extrem de rece. Temperaturile la Beijing au fost cele mai scăzute din 1966. Pe 7 ianuarie, minimul a atins -19,6 grade Celsius.

Locuitorii din Beijing au declarat că serviciul de încălzire colectivă este insuficient, temperaturile în interior fiind mai mici decât în anii precedenţi. Mulţi au raportat temperaturi care nici măcar nu au atins minimul cerut de guvern de 18 grade Celsius.

Au existat, de asemenea, rapoarte despre întreruperea energiei electrice, a alimentării cu apă şi a încălzirii în unele cartiere din Beijing.

Un rezident din cartierul Xinjie din Chaoyang a declarat la Weibo: „Pe vreme extrem de rece, curentul electric a fost oprit două zile consecutiv, iar încălzirea a fost oprită când a fost o temperatură de -17 grade în noaptea de 6 ianuarie. Au existat trei întreruperi de curent de când am intrat în 2021”.