Incident la Spitalul Găeşti. Doi pacienţi Covid devin recalcitranţi, refuză internarea şi fug. Poliţia e pe urmele lor

Criza coronavirus loveste Romania
Criza coronavirus loveste Romania (Epoch Times România)

Doi pacienţi confirmaţi cu COVID-19, duşi cu ambulanţa la Spitalul Găeşti, au devenit agresivi şi au refuzat internarea, astfel că personalul medical a fost nevoit să cheme Poliţia, informează Aktual24.

„Au coborât din ambulanţă, au făcut stânga-împrejur şi au plecat, nu ne-am înţeles cu ei”, afirmă managerul unităţii medicale, Laurenţiu Beluşică.

Concret, este vorba despre un bărbat şi o femeie, trimişi de la spitalul de boli infecţioase cu test pozitiv pentru COVID-19, având simptome uşoare ale bolii, şi care aparent nu au vreo legătură de rudenie între ei.

„Au coborât din ambulanţă în curtea spitalului şi au spus că nu vor să rămână. (…) Nu ne-am înţeles cu ei, au devenit violenţi şi am anunţat Poliţia. De asemenea, am anunţat DSP, aşa cum cer protocoalele. Într-un final, au plecat. Noi nu avem pregătire să ne opunem fizic unei astfel de atitudini. Au făcut stânga-împrejur şi au plecat”, a declarat, vineri, la Digi 24, managerul spitalului din Găeşti, care a adăugat că cei doi sunt căutaţi acum de poliţie.