Industria jafului de organe organizată de regimul comunist în China expusă încă o dată. "Medicii" mai sfidători ca oricând

În ciuda negării regimului comunist chinez, recoltarea sistematică, forţată, de organe de la disidenţi închişi în lagăre de muncă pe motive politice sau de credinţă, continuă nestingherită în China.
(Brendan Smialowski/AFP/Getty Images)

Comunitatea internatională este invitată să ajute la monitorizarea şi urmărirea celor implicaţi în recoltarea de organe pe viu de la practicanţii Falun Gong - respectiv a poliţiştilor din instanţe, chirurgilor şi misiţilor de organe, precum şi a oficialilor direct responsabili de la toate nivelurile de guvernământ ale Chinei, potrivit unui apel făcut de Organizaţia Mondială pentru Investigarea Persecuţiei Împotriva Falun Gong (WOIPFG), preluat de Asociaţia Falun Dafa România.

În 2003 Epoch Times a publicat o mărturie care afirma că regimul comunist chinez a organizat recoltarea forţată de organe umane de la dizidenţi închişi în lagăre de muncă pe motive politice. Acestora li se fac analizele, fiind ţinuţi împotriva voinţei lor în buncăre asociate unor spitale militare, în aşteptarea momentului în care sunt sacrificaţi, iar organele lor vândute pe piaţa neagră de organe din China.

Din afirmaţiile a doi martori independenţi rezulta că 36 de asemenea centre operau în China în 2004.

Ancheta preliminară a ziarului nostru a fost preluată de organizaţii independente, care au desfăşurat anchete proprii, ajungând la aceeaşi concluzie.

Recent, WOIPFG a primit două înregistrări telefonice care dezvăluie un nou nivel de degenerare al medicilor din China continentală, care ucid, zilnic, conştient, oameni nevinovaţi, sacrificându-i pentru organe. Medicii intervievaţi susţin nu numai că organele recoltate sunt "nenumărate", dar de asemenea, iî ameninţă cu moartea pe investigatori, se arată într-un comunicat de presă al WOIPFG.

Potrivit WOIPFG, ambele apeluri au fost înregistrate pe 21 decembrie 2015 la ora 09:55, respectiv 22:54 ora locală. Întrebaţi dacă au participat sau participă la recoltarea de organe pe viu şi aducându-li-se la cunoştinţă încadrările juridice pentru aceste fapte, răspunsurile medicilor sunt tulburătoare şi sinistre. Ambii medici au confirmat că transplanturile sunt nenumărate şi că se fac în fiecare zi.

Înregistrările au fost efectuate telefonând la Departamentul pentru Transplant Cardiac al Spitalului Central Jiangmen, afiliat Universităţii Sun Yat-sen. Potrivit anchetei WOIPFG, acest spital a început să facă transplanturi de rinichi în 1999, transplanturi de ficat în iulie 2002, şi primul caz de transplant de inimă a avut loc în decembrie 2005. Transplantul de organe pe viu a luat avânt imediat după ce Partidul Comunist Chinez a început persecuţia împotriva mişcării spirituale Falun Gong.

Începând cu anul 1999, liderul comunist al momentului, Jiang Zemin, precum şi mulţi alţi oficiali de rang înalt ai Partidului Comunist au lansat un genocid fără precedent la nivel naţional împotriva practicanţilor Falun Gong. Biroul 610, o organizaţie extrajudiciară care se ocupă expres cu persecutarea practicanţilor Falun Gong, împreună cu sistemul judiciar, poliţia armată, armata şi instituţiile medicale, au conspirat şi comis crime împotriva umanităţii în mod sistematic, se mai arată în comunicatul WOIPFG.

Cu doar câteva zile înainte de Ziua Internaţională a Drepturilor Omului, pe 10 decembrie 2014, Republica Populară Chineză anunţa că, de la 1 ianuarie 2015, îşi va încheia practica de recoltare de organe de la prizonieri condamnaţi la moarte, varianta oficială a ororii, permisă sub legislaţia abuzivă a regimului. Vestea terminării practicii care este condamnată pe plan internaţional, a fost întâmpinată cu scepticism având în vedere anii lungi de nerespectare a promisiunilor similare ale guvernului chinez.

Jaful de organe, prelevarea acestora de la un donator fără obţinerea prealabilă a consimţământului liber şi voluntar, este considerată o crimă împotriva umanităţii, precum şi o ameninţare pentru integritatea ştiinţei medicale în general.

Organizaţia WOIPFG îşi propune să ajute comunitatea internaţională şi agenţiile de justiţie penală la investigarea oricăror instituţii, organizaţii şi persoane care au fost implicate în persecutarea practicanţilor Falun Gong.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe