ÎNREGISTRĂRI AUDIO. Scandal monstru în şedinţa PNL: Orban, comparat cu Ceauşescu şi acuzat că şi-a ameninţat un coleg cu procurorii

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Epoch Times România)

Şedinţă tensionată în PNL. Secretarul general, Robert Sighiartău, un susţinător al premierului Florin Cîţu, i-a aruncat cuvinte grele şefului său de partid Ludovic Orban, pe care l-a acuzat că a demarat o "campanie mizerabilă" împotriva celor care îl susţin pe rivalul său la Congres.

"Nu mi se pare normal să mergeţi în teritoriu şi să le spuneţi colegilor noştri minciuni şi nu mi se pare normal să îi numiţi trădători pe toţi membrii PNL care nu sunt cu dvs. Acesta este un sindrom ceauşist - cine nu este cu mine este împotriva mea. Numai Ceauşescu îi numea pe toţi trădători. Eu ştiu că suntem în PNL iar dreptul la opinie şi la libera exprimare trebuie să fie respectat. (...) Din păcate, colegii dvs., prietenii dvs. duc o campanie mizerabilă de atac împotriva tuturor oamenilor care susţin alt candidat la Congres. (...) Au fost atacuri mizerabile împotriva mea, împotriva colegilor care îl susţin pe Florin Cîţu pentru funcţia de preşedinte. (...)", a declarat Robert Sighiartău, conform înregistrării audio din cadrul şedinţei obţinute de Epoch Times.

Mai mult decât atât, secretarul general al PNL l-a acuzat pe Orban că l-a ameninţat cu plângeri penale.

"Şi mai mult decât atât, am primit un telefon prin care am primit ameninţări din partea dvs. că îmi faceţi plângere penală şi alte lucruri. Sincer să vă spun, nu m-am gândit că pot ajunge în situaţia asta, doar pentru că vreau să avem alegeri corecte. Nu este în regulă. Mă simt dator să vă spun încă o dată că nu este în regulă şi eu nu l-am cunoscut aşa pe Ludovic Orban din 2017 de la Congres. Aţi lăsat la o parte principiile, aţi lăsat la o parte tot ceea ce aveaţi bun şi acum proliferaţi minciuni şi tot felul de mizerii pentru a vă atinge scopul. Nu este în regulă. Vă îndemn şi vă rog stimaţi colegi, indiferent pe cine susţineţi, să ne comportăm civilizat şi să ne gândim la PNL, să nu mai atacaţi alţi colegi în presă, să nu mai folosiţi gherila. (...) Nu vreau, domnule preşedinte, să ieşiţi din politică aşa cum au ieşit alţii, cum a ieşit Tăriceanu sau alţii. Nu cred că vă doriţi asta. Cred că trebuie să rămânem uniţi", a afirmat Robert Sighiartău.

Orban, întrebat de presă cum comentează acuzaţiile

Reporter: Astăzi aţi avut o discuţie, o ceartă în interiorul BEX. Vi s-a reproşat faptul că prin intermediul susţinătorilor dvs. duceţi o campanie, citez, mizerabilă, împotriva susţinătorilor lui Cîţu. Aţi fost comparat cu domnul Dragnea (de fapt era vorba despre Ceauşescu - n.r.).

Orban: Văd că aveţi nişte citate care sunt date pe surse care nu corespund în totalitate a ceea ce s-a întâmplat. Din punctul meu de vedere, ceea ce am spus la început de campanie şi am respectat până acum, şi voi respecta şi de acum încolo, şi anume voi face o campanie pozitivă, o campanie care are la bază viziunea mea despre evoluţia PNL, care va stabili obiectivele esenţiale ale PNL în următorii 4 ani şi, de asemenea, va defini programele, proiectele şi politicile publice care vor sta la baza lidership-ului pe care îl voi asigura partidului în următorii 4 ani de zile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne