Înregistrări privind circumstanţele prinţului Andrew în dosarul Epstein, distruse de Poliţia Metropolitană din Londra

Miliardarul Jeffrey Epstein in Cambridge, Massachusetts, 2004
Miliardarul Jeffrey Epstein in Cambridge, Massachusetts, 2004 (Getty Images)

Potrivit unui fost membru al Gărzii Regale care a lucrat pentru securitatea Prinţului Andrew, Poliţia Metropolitană din Londra a distrus dovezi care ar fi putut dezvălui unde a fost prinţul în noaptea în care este acuzat că a făcut sex cu o adolescentă traficată de Jeffrey Epstein şi Ghislaine Maxwell.

Intervalul de timp este noaptea de 10 martie, precum şi orele dimineţii de 11 martie 2011.

Virginia Giuffre, care era cunoscută sub numele de Virginia Roberts la acea vreme, afirmă că a fost dusă la Londra de Epstein şi Maxwell pentru a face sex cu Prinţul Andrew.

Giuffre spune că pe atunci avea doar 17 ani şi îşi aminteşte că a fost dusă la clubul de noapte „Tramp” din Londra, precum şi la una dintre casele lui Maxwell din oraş.

Andrew a negat acuzaţiile aduse de Giuffre în timpul unui interviu acordat BBC, însă a comis numeroase greşeli şi s-a bâlbâit, astfel că tot interviul îi pune în discuţie credibilitatea.

În interviu, Andrew a negat vehement că o cunoaşte pe Giuffre şi a insistat că nu a fost la clubul de noapte respectiv pe 10 martie.

Membrul Casei Regale a susţinut că a fost în locaţia Pizza Express din Woking, la o petrecere, dar cel puţin un alt martor a susţinut afirmaţia lui Giuffre. Martorul menţionează că îşi aminteşte clar că l-a văzut pe prinţ la clubul de noapte în acea seară.

Ar trebui să existe înregistrări despre ce a făcut Prinţul în acea seară, care să-l exonereze sau să arate că minte. Membrii familiei regale sunt însoţiţi în mod regulat de gărzi ale poliţiei în activităţile lor zilnice şi există înregistrări privind locul şi momentul în care sunt trimişi ofiţerii sau cel puţin o înregistrare privitoare la numele ofiţerilor care au asigurat paza în ziua respectivă.

Dacă aceste înregistrări ar fi puse la dispoziţie, anchetatorii ar putea stabili cu uşurinţă unde a fost Prinţul Andrew în noaptea respectivă.

Iniţial, poliţia a refuzat să publice aceste informaţii în mass-media, insistând că dezvăluirea unor astfel de informaţii sensibile despre familia regală ar putea deveni o „ameninţare pentru securitatea naţională”.

Dar unul dintre membrii Gărzii Regale care a fost repartizat să asigure securitatea Prinţului Andrew în acea noapte îşi aminteşte că a avut o problemă cu prinţul când s-a întors la Palatul Buckingham.

El spune că Andrew s-a întors la palat foarte târziu, dar a cerut înregistrările pentru a confirma că vorbeşte despre noaptea cu pricina.

În urmă cu câteva luni, fostul gardian a cerut să-şi vadă înregistrările schimburilor lucrate. Luni de zile nu a primit niciun răspuns la solicitarea sa, dar a fost contactat în cele din urmă de un ofiţer de caz de la Poliţia Metropolitană din Londra.

Ofiţerul de caz i-a spus că înregistrările au fost distruse şi că politica agenţiei este să păstreze înregistrările doar timp de doi ani, lucru bizar având în vedere era computerului în care fişierele nu ocupă mult spaţiu.

"Sunt foarte dezamăgit. De ce naiba a fost nevoie de aproape cinci luni pentru a răspunde aşa ceva? De asemenea, sunt surprins să descopăr că orice înregistrări cu privire la familia Regală şi asigurarea protecţiei lor de către poliţie sunt distruse, cu atât mai puţin după doar doi ani”, a spus gardianul pentru Daily Mail.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe