Întorsătură de situaţie în război. Ucraina lansează o contraofensivă

Razboiul in Ucraina
Razboiul in Ucraina (Telegram)

Forţele ucrainene au lansat o contraofensivă în Izium, potrivit lui Oleh Sinegubov, şeful Administraţiei militare regionale din Harkiv.

Într-o înregistrare video postată pe Telegram, el a declarat că forţele ruseşti se retrag în anumite direcţii, relatează BBC.

Statul Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei nu a confirmat această mişcare.

Reamintim că Rusia a preluat controlul asupra oraşului Izium la 1 aprilie şi îl ocupă de atunci.

Maxim Strelnik, un oficial al consiliului municipal din Izium, a declarat anterior pentru BBC că a estimat că 80% din oraş a fost distrus.

Dacă informaţia se confirmă, aceasta nu ar fi singura victorie pentru Ucraina. Recent, forţele armate ucrainene au reluat controlul Harkivului şi, în plus, au oprit înaintarea forţelor ruse peste un râu în Donbas.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe