Inundaţii în China. Zeci de persoane şi-au pierdut viaţa şi 1,6 milioane s-au refugiat

Din cauza inundaţiilor şi alunecărilor de teren au murit zeci de persoane în provincia centrală chineză Hunan şi 1,6 milioane au fost forţate să se refugieze din cauza ploilor torenţiale ce au durat circa două săptămâni, au declarat luni autorităţile chineze.
Inundaţii masive în Rongshui, China, 2 iulie 2017.
Inundaţii masive în Rongshui, China, 2 iulie 2017. (Getty Images)

Aproximativ 53.000 de locuinţe s-au prăbuşit, iar aproximativ 350.000 au fost parţial sau grav avariate, după 11 zile de ploi continue, a declarat Tang Biyu, director adjunct al departamentului din Hunan pentru probleme civile.

Cel puţin 63 de persoane au fost ucise din cauza alunecărilor de teren sau a prăbuşirii clădirilor, iar cel puţin 20 sunt date dispărute, a afirmat Tang într-o declaraţie, care a ridicat costul total al pagubelor la 5,6 miliarde de dolari.

Părţile centrale şi sudice ale Chinei au fost lovite de inundaţii începând din luna iunie.

Autorităţile din regiunea sudică Guangxi au susţinut săptămâna trecută că 24 de persoane au fost ucise sau au dispărut în urma inundaţiilor care au afectat, de asemenea, mii de locuinţe.

La sfârşitul lunii iunie, o alunecare de teren masivă a îngropat un sat în provincia sud-vestică Sichuan, ucigând cel puţin 10 persoane iar altele 73 au fost date dispărute.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură