Investigaţie jurnalistică. „Familia ministrului Rovana Plumb, afaceri nedeclarate cu energie verde”

Rovana Plumb, fost europarlamentar, fost ministru al Mediului şi până recent al Muncii, nu a menţionat în declaraţiile de avere şi interese afacerile cu energie verde în care era implicat soţul ei, Dan Plumb, scrie Filon Stan într-o anchetă publicată pe linx.crji.org.
Rovana Plumb
Rovana Plumb (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Parcuri solare deschise când Rovana Plumb devine ministru

Potrivit "Monitorului Oficial", soţul doamnei ministru, Dan Plumb, a fost asociat în două firme care se ocupă cu producerea de energie verde. Însă, aceste informaţii nu apar nici în declaraţiile de interese din perioada în care Rovana Plumb a fost la Ministerul Mediului, nici în cele completate de când conduce Ministerul Muncii, adică perioada cuprinsă între anii 2012 şi 2015.

Coincidenţă sau nu, firmele Ialomiţa Solar Park şi Solar Park Network au fost înfiinţate chiar în anul 2012, în Ialomiţa, când Rovana Plumb a fost numită la conducerea Ministerului Mediului. Instituţie care, de altfel, emite autorizaţia de mediu, vitală pentru funcţionarea societăţilor generatoare de energie verde. Soţul doamnei ministru, Dan Plumb, a intrat ca asociat în cele două firme în anul 2013.

Pentru a citi continuarea investigaţiei intraţi aici.