Ioan Niculae, nemulţumit de conducerea FRF: "Ne retragem, să joace Chivorchian cu Burleanu!"

Ioan Niculae, patronul InterAgro.
Ioan Niculae, patronul InterAgro. (youtube.)

Nemulţumit că a fost sancţionat de Federaţiei Române de Fotbal (FRF) după ce a jignit un arbitru, omul de afaceri Ion Niculae ameninţă că şi-ar putea retrage echipa de fotbal din campionat.

Reacţia lui Niculae este determinată de sancţiunea severă pe care a primit-o miercuri de la Comisia de Disciplină a FRF, ca urmare a unei sesizări a Comisiei Centrale a Arbitrilor. Patronul echipei Astra din Giurgiu a fost suspendat şase luni şi amendat cu suma de 10.000 de lei pentru că l-a jignit pe arbitrul internaţional Istvan Kovacs, care a condus meciul dintre CFR Cluj şi Astra, încheiat cu scorul de 4-1. Totodată, Niculae va fi monitorizat de Comisia de Disciplină a FRF, care a anunţat că Astra riscă depunctarea în cazul în care atacurile asupra arbitrilor vor continua.

Ioan Niculae a afirmat că este şocat de decizia FRF şi a atenţionat că toţi patronii ar putea pleca din fotbal dacă federaţia va continua să dea "sancţiuni enorme" şi să depuncteze echipele.

"E şocantă, e şocantă, dar încet-încet am început să ne convingem că s-a făcut o mare greşeală cu noua conducere a federaţiei, pentru că văd că ei îi sancţionează drastic pe cei care investesc în fotbal. Asta au înţeles ei. Vom face o contestaţie, sigur contestăm, şi de acum încolo relaţiile cu federaţia vor deveni foarte... adică inexistente. Dacă ei asta înţeleg, că unul care investeşte zeci de milioane de euro nu are voie să spună... Le-am spus că, dacă fac aşa ceva, îi vor pierde pe toţi din fotbal. Foarte bine, ne retragem din campionat şi să joace ei, să joace Chivorchian cu Burleanu fotbal, ne retragem, nu-i nicio problemă", a declarat Ioan Niculae pentru Pro TV.

În linie cu Niculae, şi Mitică Dragomir, fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, este nemulţumit de atitudinea FRF faţă de patroni şi este convins că cineva urmăreşte să "distrugă fotbalul românesc".

"Le transmit celor de la Comisie s-o lase mai moale cu patronii. Unii sunt în puşcărie, alţii se lasă, mai erau 2-3 şi îi interzice federaţia. În calitate de ce l-au suspendat pe Niculae? Nu sunt sănătoşi, altfel nu îmi explic. I-a luat la bătaie sau ce le-a făcut? Nu mai ai voie să comentezi când vezi o neregulă? LPF a scăpat de comisii şi acum FRF-ul face bani pentru salarii din amenzile pe care le dă. Toată lumea a văzut că a greşit arbitrul. Ce e asta? Nu se mai poate spune adevărul la TV? Dacă şi pe Niculae îl suspenzi, nu mai rămâne nimeni în fotbal. Ăştia de la FRF nu sunt sănătoşi la cap, să se ducă la un consult. Cineva vrea răul fotbalului românesc", a declarat Dumitru Dragomir la DolceSport.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport