Ioana Constantin: Ţineţi şcolile deschise! Altfel vor fi efecte devastatoare pentru copii

Ioana Constantin
Ioana Constantin (Ioana Constantin)

Fostul secretar de stat Ioana Constantin, unul dintre liderii PMP, a cerut autorităţilor, luni, să ţină şcolile deschise în contextul pandemiei de COVID, altfel ne putem aştepta la efecte devastatoare pentru copii.

"Ţineţi şcolile deschise! Autorităţile au obligaţia să asigure elevilor şi dascălilor continuarea şcolii în format fizic în siguranţă. Mai mult, pentru ca şcolile să rămână deschise era şi e nevoie de un efort al întregii societăţi, iar asta trebuia să fie prima grijă a autorităţilor. Nu a fost, după cum se vede mai ales în Bucureşti. Să mai scoatem încă o dată elevii din şcoli va avea efecte devastatoare pe termen lung pentru aceşti copii, efecte pe care nu le putem înţelege. Sute de mii de copii nu au avut acces la şcoala online. Dar acestea sunt numai date oficiale", a precizat Ioana Constantin.

Liderul PMP susţine că nu mai contează dacă vorbim despre urban sau rural, şcoala online nu e şcoală.

"Degeaba îşi doreşte ministrul Educaţiei, printre puţinii care a înţeles exact ce efecte devastatoare a avut şcoala online, să ţină şcolile deschise, dacă restul politicienilor care sunt factori de decizie sunt cinici şi fac calcule electorale sacrificând copiii. România e deja în topul statelor cu o rată mare a abandonului şcolar timpuriu. Să nu lăsăm criza Coronavirus să distrugă şi mai multe destine", a adăugat Ioana Constantin.