Iohannis cere o campanie fără politicianism, promisiuni goale şi spectacol fără substanţă

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat speranţa ca, în această campanie electorală pentru alegerile parlamentare, politicienii să nu fie motivaţi de "goana după procente", ci de respectul faţă de alegători.

"Daţi-mi voie de aceea să spun câteva lucruri despre viitor, mai ales că ne aşteaptă campania electorală. (...) Mi-aş dori ca în această campanie electorală nu goana după procente să-i motiveze pe politicieni, ci respectul faţă de alegători. Electoratul s-a maturizat, este momentul ca şi clasa politică, în ansamblul ei, s-o facă.

Cred că în această campanie, forţele politice au şansa de a arăta că au încheiat ele însele etapa promisiunilor goale, a spectacolului fără substanţă şi politicianismului (...) Am încredere că viitorul spre care ne îndreptăm este unul al dialogului, toleranţei şi unităţii în diversitate!", a declarat joi, la Palatul Parlamentului, Klaus Iohannis.

În opinia preşedintelui, minorităţile naţionale au "într-un fel un avantaj" în alegeri pentru că nu sunt sub presiunea procentelor, chiar aşa mult precum ceilalţi competitori electorali.

Declaraţiile şefului statului au fost făcute cu prilejul evenimentului de lansare a cărţii "Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale 1990-2016".