Iohannis: Dragi români, mergeţi la vot! Nu lăsaţi pe altul să hotărască în locul vostru ce se întâmplă cu România

Cu doar două zile înainte de alegerile parlamentare, preşedintele Klaus Iohannis a ţinut să le transmită un mesaj "clar şi simplu" românilor: mergeţi la vot şi nu lăsaţi pe altul să hotărască în locul vostru ce se întâmplă cu ţara noastră.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

"Am ajuns la finalul campaniei electorale şi în acest moment mesajul cel mai important pe care vreau să-l dau românilor este unul clar şi simplu: dragi români, mergeţi la vot!", a declarat vineri, la Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis.

"Mergeţi la vot şi nu lăsaţi pe altul să hotărască în locul vostru ce se întâmplă cu România noastră. Indiferent dacă aveţi o opţiune sau încă nu aveţi o opţiune, este important să mergeţi să votaţi", le-a transmis Iohannis românilor.

Potrivit preşedintelui, s-a spus în aceste zile că această campanie electorală nu a reuşit să emoţioneze, nu a reuşit să producă o emoţie, cum au reuşit alte campanii electorale. Totuşi, ziua votului produce emoţii.

"Duminică, mergem şi alegem Parlamentul României pentru următorii patru ani. Este o alegere importantă. Este importantă pentru că vrem împreună să continuăm să facem România mai bună. Este importantă fiindcă trebuie împreună să construim o Românie puternică şi prosperă", a subliniat Iohannis.

Şeful statului a atras atenţia că absenteismul nu este niciodată o soluţie în ziua votului. În democraţie, alegătorul devine activ şi participant numai în ziua votului. "Nu rataţi, dragi români, această ocazie! Mergeţi şi votaţi, chiar dacă vă hotărâţi în ultimul moment pe cine să votaţi!"

Astăzi, 9 decembrie, se sărbătoreşte în întreaga lume Ziua Internaţională a Luptei împotriva Corupţiei.

"Corupţia înseamnă sărăcie. Corupţia înseamnă stagnare. Corupţia înseamnă dispreţ pentru cetăţeni, dispreţ pentru lege. Cum am mai spus o dată, corupţia ucide. De aceea, îmi doresc o Românie fără corupţie. De aceea, am spus de fiecare dată că eu sprijin lupta anticorupţie. De aceea, cred că este foarte important ca în România lupta anticorupţie să continue în forţă", a continuat Iohannis.

Preşedintele şi-a manifestat aprecierea pentru activitatea Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi a celor care şi-au făcut datoria pentru că astăzi România să nu mai figureze pe lista ţărilor corupte, ci să fie un exemplu de acţiune şi determinare în lupta anticorupţie.

"Lupta anticorupţie trebuie să continue până când respectarea legii şi corectitudinea devin normalitate, devin regula, până când construim o societate care ea însăşi nu mai suportă, nu mai tolerează corupţia. Cred că suntem pe drumul cel bun, dar este important să continuăm, şi, ca să continuăm bine, este nevoie să votăm. Vă aştept duminică la vot!", a adăugat Iohannis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne