Iohannis, după plângerea PSD: Preşedintele nu poate fi cenzurat, indiferent că le place pesediştilor sau nu

Presedintele Klaus Iohannis - presidency.ro
Presedintele Klaus Iohannis - presidency.ro (Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat tranşant, miercuri, în cadrul conferinţei de presă de la Cotroceni, după ce social-democraţii au depus o plângere împotriva sa la Consiliul Naţional al Audiovizualului, nemulţumiţi de atacurile lansate de la Palatul Cotroceni în plină campanie electorală.

Reporter: Domnule preşedinte, PSD a depus astăzi plângere la CNA prin care cere ca toate intervenţiile dumneavoastră televizate să fie deduse din timpii de antenă alocaţi PNL. Consideraţi că este normal să fiţi parte activă din această bătălie electorală pentru Parlament?

Iohannis: Ca şi preşedinte al României, mă simt chemat să am opinii, să emit opinii, în toate chestiunile care privesc România sau viaţa românilor sau felul în care funcţionează instituţiile publice. Preşedintele României nu poate fi cenzurat politic şi indiferent că le place pesediştilor sau nu, şi cred că nu, voi face în continuare evaluări şi referiri care au o relevanţă pentru români. Bunăoară, sunt convins că PSD-ul s-a supărat foarte tare fiindcă aseară am fost foarte franc şi am spus lucrurilor pe nume. PSD a guvernat foarte prost.

Reamintim că PSD a solicitat, într-o plângere depusă la CNA, ca intervenţiile televizate ale şefului statului în timpul perioadei electorale să fie contorizate de radiodifuzori ca spaţiu electoral acordat PNL-ului.

Totodată, PSD s-a plâns că preşedintele Iohannis a diseminat în spaţiul public mesaje "vădit tendenţioase şi mincinoase" la adresa sa, subliniind că acest lucru încalcă în mod flagrant atât ordinea constituţională cât şi legislaţia audiovizuală.

Partidul condus de Marcel Ciolacu a dat ca exemplu discursul susţinut marţi de Iohannis, în care, printre altele, şeful statului a acuzat PSD-ul ca fiind principalul vinovat pentru faptul că România a intrat în criza Covid complet nepregătită. Mai mult detalii aici.