Iohannis: "Este nevoie de un Guvern puternic, bine condus. Acum avem acest Guvern"

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Miniştrii noului Guvern rezultat din alianţa PSD, PNL, UDMR, minorităţi au depus, joi, jurământul la Cotroceni. Cu această ocazie, preşedintele Iohannis a ţinut un scurt discurs, în care a ţinut să (re)acrediteze ideea că actualul Cabinet este ceea ce avea nevoie ţara pentru rezolvarea problemelor aduse de pandemie, criza energetică etc.

"Este nevoie de un Guvern puternic, bine condus, care se sprijină pe o largă majoritate în Parlamentul României. Acum avem acest Guvern.", a susţinut şeful statului.

De asemenea, Iohannis a vorbit despre implementarea PNRR în beneficiul românilor şi le-a cerut miniştrilor şi premierului să "livreze" rezultate.

Redăm integral discursul susţinut de Klaus Iohannis:

"Doamnă Preşedinte,
Domnilor Preşedinţi,
Domnule Prim-ministru,
Onoraţi membri ai Guvernului,

Vă felicit!

Criza politică s-a terminat, dar celelalte crize nu şi nici problemele nu au dispărut. Pandemia nu s-a terminat. Criza energetică nu s-a terminat, capătă doar noi forme. Bugetul pe acest an va trebui rectificat, bugetul pentru anul viitor va trebui pregătit şi votat. Oamenii aşteaptă plata salariilor şi a pensiilor la timp şi multe alte lucruri se cer rezolvate urgent.

Pentru toate acestea este nevoie de un Guvern solid, cu o majoritate consistentă în Parlament, şi acum există acest Guvern.

Dar nu numai probleme ne aşteaptă şi vă aşteaptă. Sunt multe oportunităţi. Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă se cere implementat, sunt foarte mulţi bani aici care trebuie investiţi în beneficiul românilor.

Toată lumea aşteaptă măsuri consistente pentru a garanta o creştere economică, pentru a creşte salariile, pentru a creşte pensiile. Toată lumea se aşteaptă la investiţii, autostrăzi, drumuri, spitale, şcoli şi multe altele. Şi pentru toate acestea, pentru a fructifica aceste oportunităţi, este nevoie de un Guvern puternic, bine condus, care se sprijină pe o largă majoritate în Parlamentul României. Acum avem acest Guvern.

Nu a fost simplu. Cred că nu îşi imaginează nimeni că a fost simplu ca, într-o coaliţie, să vină împreună partide care până mai ieri s-au luptat unul împotriva celuilalt. A fost nevoie să se treacă peste multe orgolii, şi mai mari, şi mai mici, pentru a găsi punctele comune şi pentru a ajunge la votul de încredere de astăzi.

Domnule Prim-ministru, onoraţi membri ai Guvernului, aşteptările sunt mari. Românii aşteaptă să vă apucaţi şi să rezolvaţi problemele pe care le-aţi enunţat în programul de guvernare. Lumea s-a săturat de crize. Lumea s-a săturat de promisiuni.

Oamenii vor să vadă fapte, oamenii vor să vadă rezultate. Vă invit să le livraţi!
Vă doresc tuturor mult succes şi multă sănătate!"