Iohannis, întrebat de Antena 3 de ce nu a sancţionat public abuzurile DNA din era Kovesi

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat miercuri, în cadrul conferinţei de presă de la sediul PNL, de reporterul Antena 3 "de ce nu a sancţionat public abuzurile" procurorilor DNA din vremea în care la şefia instituţiei era Laura Codruţa Kovesi, fiind dat drept exemplu cazul procurorului "Portocală" de la Ploieşti.

„Eu am considerat tot timpul, consider şi acum, că lupta anticorupţie este necesară şi importantă. Am lăudat în fiecare an activitatea DNA şi voi continua să fac aşa. Eu voi sprijini în continuare clar, ferm şi declarat lupta anticorupţie din România. Dacă au fost abateri acolo, atunci aceste lucruri nu mi se aduc mie la cunoştinţă.

Există un organism specializat care se ocupă de aceste chestiuni. Este vorba despre Inspecţia Judiciară. Şi este un organism constituţional care analizează aceste chestiuni şi care se numeşte Consiliul Superior al Magistraturii, care este garantul independenţei justiţiei în România. Acolo se discută toate aceste lucruri, nu la nivel de administraţie prezidenţială.

Eu m-am exprimat politic pentru lupta anticorupţie, am lăudat rezultatele DNA-ului şi asta va rămâne în continuare părerea şi opţiunea mea”, a fost răspunsul lui Klaus Iohannis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne