Iohannis: "Jos mâinile de pe DNA!"

Şeful statului avertizează guvernanţii în contextul informaţiilor privind o eventuală reorganizare a DNA şi DIICOT.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Florin Chirila/Epoch Times)

În conferinţa de presă ţinută joi la Palatul Cotroceni, întrebat dacă are cunoştinţe despre reorganizarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), preşedintele României a răspuns că a citit informaţiile vehiculate în presă, aşa cum a citit şi reacţia Ministerului Justiţiei, care a negat un asemenea scenariu.

Însă, potrivit preşedintelui, Guvernul a promis că nu va adopta pe ascuns modificarea Codului Penal şi totuşi a făcut-o, deci ne putem aştepta la orice.

"Am citit în media şi acuzaţia că s-ar pregăti, şi rectificarea din partea Guvernului că nu s-ar pregăti. Guvernul a mai spus şi altă dată că nu vrea să dea ordonanţă pentru modificarea Codului, că nu pune pe ordinea de zi. Fiecare poate să-şi imagineze ce doreşte, însă eu vă spun un lucru foarte clar şi mai ales guvernanţilor", a declarat preşedintele României, adăugând: "Jos mâinile de pe DNA!"

Ministerul Justiţiei a negat scenariul vehiculat în presă potrivit căruia s-ar intenţiona comasarea DNA cu DIICOT, prin ordonanţă de urgenţă, scopul fiind schimbarea şefilor celor două instituţii.

"Ministerul Justiţiei precizează faptul că nu are în vedere reorganizarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi infirmă toate informaţiile vehiculate recent în spaţiul public pe această temă", se spune în comunicatul de presă remis Epoch Times.