Iohannis, la Consiliul Europei

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

În perioada 24-25 ianuarie, preşedintele Klaus Iohannis va fi prezent la Strasbourg, la Consiliul Europei. Elementul central al acestei deplasări va fi un discurs pe care şeful statului îl va susţine în cadrul Adunării Parlamentare, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, purtătorul de cuvânt al primului om din stat, Mădălina Dobrovolschi.

"Este o practică pentru acest for să invite personalităţi la nivel înalt, şefi de stat, de Guvern, şefi ai unor instituţii internaţionale, să susţină astfel de discursuri în plenul sesiunilor anuale. Cu prilejul acestei deplasări, aş vrea să menţionez şi un alt lucru. Preşedintele va avea întrevederi cu Secretarul General al Consiliului Europei, cu Preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, cu Preşedintele Comisiei de la Veneţia şi cu preşedintele CEDO", a precizat Dobrovolschi.

De asemenea, Iohannis va participa alături de Secretarul General al Consiliului Europei şi de preşedintele Ciprului, ţară care deţine preşedinţia în exerciţiu a Consiliul, la ceremonia de marcare a Zilei Internaţionale de comemorare a victimelor Holocaustului.

Un alt lucru care este prevăzut în agenda lui Iohannis cu ocazia acestei deplasări este, potrivit purtătoarei sale de cuvânt, o întâlnire cu angajaţii români de la Consiliul Europei şi, de asemenea, cu reprezentanţii comunităţii românilor din zona Alsaciei.