Iohannis: "Nu există nicio dovadă că s-ar fi făcut trafic de influenţă în chestiunea Codului Silvic"

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că SRI nu a găsit nici măcar un indiciu că, în chestiunea Codului Silvic, s-ar fi făcut trafic de influenţă, aşa cum a susţinut premierul Victor Ponta.

Întrebat de jurnalişti dacă a primit un răspuns din partea SRI cu privire la afirmaţiile premierului legate de acest lucru, Iohannis a răspuns:

"Răspunsul este foarte simplu. Nu există nicio dovadă, nici măcar un indiciu că s-ar fi făcut trafic de influenţă în chestiunea Codului Silvic. În continuare cred că cei care au trebuit să tragă învăţăminte le vor trage. Nu voi acţiona în instanţă. Între timp, într-un fel, şi-a cerut scuze", a declarat Iohannis, citat de B1 TV.

Reamintim că Iohannis a fost acuzat de premierul Victor Ponta că a fost influenţat de membri PNL, care au avut întâlniri private cu reprezentanţi ai firmei Holzindustrie Schweighofer, să retrimită Codul Silvic înapoi în Parlament.

"Impresia mea personală, poate greşesc, este că preşedintele a retrimis legea la Parlament pe baza unor informaţii pe care le-a primit de la nişte binevoitori, în ghilimele, în special nişte binevoitori liberali pe care îi vedeţi zilele acestea luptându-se cu dinţii pentru interesele Schweighofer, interesele care din punctul meu de vedere sunt strict private. Domnii care se luptă în Parlament au avut întâlniri în calitate privată cu reprezentanţii Holzindustrie Schweighofer", a declarat Victor Ponta, la B1 TV.

Ponta a mai adăugat că nu este rolul lui să facă încadrări juridice în acest caz, însă este "convins că instituţiile statului monitorizează aceste lucruri".

Ca urmare a acuzelor lansate de premier, Iohannis a anunţat că i-a solicitat directorului SRI Eduard Hellvig "să cerceteze cu maximă seriozitate aceste afirmaţii" ale premierului Ponta.

Recomandăm şi Iohannis, replică pentru Ponta: Insinuarea unui trafic de influenţă la nivelul preşedintelui este un lucru foarte grav

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.